Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Alsnog cao-resultaat bij Crown Van Gelder

Met een akkoord ter elfder ure heeft CNV Vakmensen bij papiermaker Crown Van Gelder in Velsen alsnog een goede cao bedongen. “De onderneming heeft een prachtig bedrijfsresultaat behaald vorig jaar. Het werd tijd dat de werknemers daarvan mee profiteren”, stelt bestuurder Gerard van der Molen van CNV Vakmensen.

“Lang leek het dat de directie daar anders over dacht. Gisteren hebben we toch een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao.”

Van der Molen: “We hebben nu per 1 januari 2018 een goede eenjarige cao op tafel liggen. Eentje met een loonsverhoging van 2,5 procent per januari 2018. De winst van de onderneming was echt substantieel, dan mag de loonsverhoging dat ook zijn.”

Duurzaam inzetbaar


Volgens Van der Molen zijn ook goede afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. “Minder consignatiediensten en ruimere mogelijkheden voor oudere en jongere werknemers door het instellen van een duurzaam inzetbaarheidsbudget. Een belangrijk thema voor CNV Vakmensen”, stipuleert Van der Molen.

Het resultaat wordt woensdag voorgelegd aan de leden.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid