Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Alle vestigingen Fokker doen mee met staking

CNV Vakmensen en FNV Metaal roepen werknemers bij alle vestigingen van Fokker op om vrijdag 12 juni 24 uur het werk neer te leggen. Het Fokker hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht. Het bedrijf heeft verder vestigingen in Hoogeveen, Schiphol, Helmond, Woensdrecht/Hoogerheide.

De cao-onderhandelingen in de Metaal en Techniek (kleinmetaal) zijn eind maart afgebroken en die van de Metalektro (grootmetaal)  eind april. Werkgevers hebben half mei de ultimatums van de bonden in zowel de kleinmetaal als in de grootmetaal afgewezen.  Fokker valt onder de cao Metalektro.

CNV Vakmensen bestuurder Arthur Bot: “Werknemers hebben bij sommige Fokker onderdelen hebben behoorlijk moeten inleveren. Dit heeft voor veel commotie gezorgd. Nu het beter gaat met Fokker verdienen zij nu dus een nieuwe cao waarin een loonstijging van 3 procent, inspraak van werknemers over hun werktijden en meer ruimte voor scholing. Genoeg reden voor actie.”

Meer stakingen

Vrijdag 12 juni zijn er ook 24 uurs stakingen bij DAF Trucks, Eindhoven, in de regio Emmen, de regio Drechtsteden/Alblasserdam en werkonderbrekingen bij Voestalpine Polynorm, VDL Nedcar en in de regio Nijmegen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid