Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Al ruim 400 aanmeldingen voor Banenbeurs in Leeuwarden

De Banenbeurs die CNV Vakmensen op donderdag 25 september organiseert in Leeuwarden, lijkt opnieuw een groot succes te gaan worden. "Inmiddels zitten we al over de 400 aanmeldingen", zegt Bernard Zijlstra, een van de organisatoren. "We hopen echt dat we mensen hiermee vooruit kunnen helpen. Misschien wordt de beurs voor hen wel een springplank naar een nieuwe baan."

De banenbeurs is een initiatief van CNV Vakmensen. Na het succes van vorig jaar (ruim 300 deelnemers en veel positieve reacties) besloot de bond dat dit een herhaling waard is. "Het concept slaat kennelijk aan, de belangstelling is nog groter dan vorig jaar", zegt Zijlstra. "De deelnemers realiseren zich ook wel dat wij geen werk kunnen toveren, maar we kunnen hen wel helpen om in contact te komen met bedrijven die wij goed kennen. We organiseren workshops, bijvoorbeeld hoe je omgaat met ontslag, hoe je controle houdt over je financiën of hoe je een goede indruk maakt bij sollicitaties."

Workshops

Vooral de aanmeldingen voor de workshops over sollicitatie- en loopbaanadvies liepen storm, zegt mede-organisator Siward Swart. "Het is natuurlijk ontzettend interessant om van een p&o'er te horen waar hij op let bij sollicitatiegesprekken. Daar kun je mooi je voordeel mee doen." Inmiddels zitten alle workshops vol, maar deelnemers zijn nog steeds welkom op de beurs. Zij kunnen op de beursvloer het vacature-aanbod van de bedrijven bekijken (bijvoorbeeld van FrieslandCampina, Douwe Egberts, Philips, Qbuzz en Huhtamaki), hun cv laten controleren en vragen stellen aan het UWV. Ook kunnen ze er terecht voor kledingadvies of een gratis knipbeurt. Deelnemers kunnen zichzelf presenteren op een zeepkist, waarna hun 'pitch' wordt verwerkt in een krant.

Positieve rol

Maurice Limmen (voorzitter CNV Vakcentrale) en Piet Fortuin (vicevoorzitter CNV Vakmensen) zijn donderdag ook aanwezig op de beurs. Maurice Limmen: "Werk staat altijd voorop bij het CNV. Daarom is het zo goed dat deze banenbeurs wordt georganiseerd. Zo geven we werkzoekenden broodnodige steun in de rug bij de zoektocht naar een baan."
Piet Fortuin vindt de banenbeurs een goed voorbeeld van de positieve, bemiddelende rol die de vakbond op de arbeidsmarkt kan spelen. "Vakbonden worden nog te vaak geassocieerd met acties en stakingen. Terwijl we echt veel meer tijd en energie steken in ontwikkeling, opleiding en loopbaanadvies. Daar helpen we de mensen echt verder mee. Met de banenbeurs laten we zien dat we juist gaan voor werk en voor nieuwe kansen."

Ook voor niet-leden

De banenbeurs is in eerste instantie bedoeld voor leden van CNV Vakmensen, maar ook niet-leden zijn welkom. Zij kunnen tegen betaling van 5 euro mee als introducé. Inmiddels hebben zich al ruim 100 niet-leden gemeld.

Lees meer over de banenbeurs >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid