Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

AkzoNobel zet medewerkers in hemd

De besparingsdrang AkzoNobel botst met inzichten van CNV Vakmensen. Dat de aandeelhouders zonder meer de preferente positie hebben bij verf- en coatingsconcern AkzoNobel leidt volgens bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen geen twijfel meer.

“Vanochtend kwam het concern ineens met forse besparingsplannen. Wij wisten van niks, de medewerkers wisten van niks. En alleen de aandeelhouders profiteren. AkzoNobel zet hiermee z’n medewerkers in het hemd. Bepaald niet fraai dit.”

Beer is los

Het concern maakte bekend 200 miljoen euro te willen besparen tot 2020. Verlies van banen is onderdeel van de reorganisatieplannen.

Arthur Bot: “Vakbonden en medewerkers mogen dit alles via de media vernemen. Dan heb je dus geen enkel respect voor jouw stakeholders. Medewerkers die notabene er wel voor hebben gezorgd dat AkzoNobel uitstekende 3e kwartaalcijfers kon presenteren. Dit door loonmatigingen in minder goede tijden te accepteren. Wat CNV Vakmensen betreft is de beer nu wel los. Het model van loonmatiging is definitief failliet.”

Bestuurder Bot verlangt dat hij op de kortst mogelijk termijn wordt ingelicht over de concrete plannen van AkzoNobel.

Ontvang het laatste nieuws over jouw sector

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid