Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Akozo Nobel zet mensen op verkeerde been met sociaal plan

Verfproducent Akzo Nobel zet met sociaal plan werknemers op verkeerde been Het lijkt er echt op dat Akzo Nobel zijn medewerkers bij ontslag op een glijbaan zet naar de transitievergoeding.

“De verfreus presenteert ineens een eindbod voor een sociaal plan dat mensen op het verkeerde been zet. Financieel meer dan een rechter zou bieden wellicht, maar wel steeds iets minder”, stelt bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen in reactie op dat eindbod. “En het schiet tekort op een veel belangrijker thema.”

Dat de compensatie in euro’s bij een ontslag in dit beoogd nieuwe sociaal plan lager uitvalt dan in het vorige noemt Bot niet chique. “Dit sociaal plan heeft een beoogde looptijd van twee jaar, tot eind 2018. Ik maak me sterk dat de onderneming bij de onderhandeling over een volgende sociaal plan, voor 2019 en verder, wéér lager zal inzetten. Om uiteindelijk op het niveau van een transitievergoeding uit te komen.

Een glijbaan naar beneden dus voor alle werknemers die tussen nu en dan wellicht worden getroffen door een reorganisatie. Akzo Nobel surft hier een beetje mee met het nationale werkgeverssentiment dat een ontslagvergoeding tot het minimum moet worden beperkt.”

Dat reorganisaties alleszins denkbeeldig zijn weet Arthur Bot ook. “Wat kan worden geautomatiseerd, zàl worden geautomatiseerd. Ook bij Akzo Nobel, dat lijkt me welhaast zeker. Maar dan is het des te grievender dat Akzo Nobel besparingen op ontslagvergoedingen zegt te willen uitgeven aan scholing. Bijvoorbeeld als tegenwicht tegen die robotisering van het werk.
Want met concrete ideeën en uitgewerkte omscholingsplannen komt het bedrijf vooralsnog niet. Een uitgedunder sociaal plan opstellen dan het vorige, met het argument om die ‘scholingsplannen’ uit te voeren, is - op z’n minst - wel erg voorbarig. Zeker met een vermageringskuur voor een volgende editie al haast tastbaar.”

Eerst in kaart brengen

Eerst werkbare oplossingen aandragen voor de 50-plusser die werkloos wordt. En serieus werk maken van vaste banen, ook voor jongeren, zijn zo maar wat voorstellen die CNV Vakmensen daar tegenover zet, aldus onderhandelaar Bot.

Verlenging

“Ons belangrijkste voorstel is dan ook om eerst met werkgever goed in kaart te brengen wat er moet gebeuren voor die scholing en andere aanpak van actuele ontwikkelingen. En dan, totdat daarover een heldere beslissing ligt, gewoon het huidige sociaal plan verlengen.”

7 en 8 maart houdt CNV Vakmensen ledenvergaderingen in Arnhem en Sassenheim over het eindbod van Akzo Nobel dat er nu ligt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid