Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

“Akzo Nobel-mensen niet verpatsen”

De werknemers van de chemietak bij Akzo Nobel mogen ‘niet worden verpatst’. Dat stelt CNV Vakmensen-bestuurder Arthur Bot. Hij reageert op berichten dat meerdere investeringsmaatschappijen belangstelling hebben getoond in de ‘special chemicals’-afdeling van het chemieconcern.

Bot: “Private equity-fondsen staan er om bekend een bedrijf over te nemen en de kosten van die overname te boeken op de begroting van de overgenomen onderneming. Die draait daardoor jaren verlies. Om dat ‘verlies’  te verkleinen wordt personeel ontslagen zodat aandeelhouders toch nog dividend kunnen krijgen. En na een aantal jaren wordt de toko verkocht aan de hoogste bieder. Het effect: de mensen van het investeringsfonds verdienen er fors geld mee en de werknemers zijn hoe dan ook gedupeerd.”

Bestuurder Bot kondigt aan dat CNV Vakmensen zich “scherp op de eigen positie zal oriënteren” als blijkt dat Akzo Nobel op termijn toch beslist de chemietak te verkopen aan zo’n investeringsmaatschappij. “Dan sluit ik niet uit dat wij en de collega’s van de FNV acties ontketenen. Dan weet de Akzo-directie dat maar alvast.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid