Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Akkoord over verlenging sociaal plan PPG

Het vangnet is behouden bij chemiereus die op overnamepad is. Het sociaal plan bij chemiereus PPG is verlengd tot 1 januari 2019. Of langer, als de nieuwe cao ook een langere looptijd krijgt.

Dat kwam bestuurder Peter Böeseken van CNV Vakmensen overeen met de directie van PPG in Nederland. Een niet onbelangrijke verlenging, omdat PPG op overnamepad lijkt en onlangs nadrukkelijk oog liet vallen op het concern Akzo Nobel.

De verlenging van het huidig sociaal plan – dat op 1 juli zou verlopen – is op aandringen van de vakbonden. De connectie aan de looptijd van de nieuwe cao is evenzeer van belang. De onderhandelingen daarover starten na de zomer.

Scholing

Volgens Böeseken was verlenging van het sociaal plan vooral van belang vanwege de nadruk op scholing er in. Ook de schadeloosstelling bij ontslag is nu nog steeds op niveau.

Het wereldwijde programma van PPG om de efficiëntie in bedrijfsvoering te vergroten was zeker aanleiding voor de vakbond om het vangnet op orde te hebben. “Als PPG op termijn daadwerkelijk er in slaagt om Akzo Nobel in te lijven, dan levert dat verlies van banen op bij PPG. Zoveel is al wel zeker”, aldus de bestuurder van CNV Vakmensen, die daarmee het belang van een goed sociaal plan nog maar eens benadrukt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid