Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Akkoord op cao Houthandel

Een loonsverhoging van 3,25% en een eenmalige uitkering van 400 euro zijn de in het oog springende elementen in het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao Houthandel. Bestuurder Souleiman Amallah van CNV Vakmensen bereikte vorige week dat voorlopige akkoord over de eenjarige cao. De leden moeten er nog over stemmen.

Omdat de loonsverhoging laat valt in de cao-periode (1/4/19 – 1/4/20) wordt in november een eenmalige uitkering van 400 euro bruto uitbetaald.

"Gegund recht"

Bestuurder Amallah vindt de toezegging van werkgeverskant belangwekkend dat minstens 50 euro van de jaarlijkse vakbondscontributie door de werkgever wordt betaald. Als de werkkostenregeling daartoe ruimte biedt wordt zelfs de gehele contributie door werkgever overgenomen. “Werkgevers onderstrepen hiermee dat ze de vakbond als betrouwbare partner in de onderhandelingen willen behouden. Maar naar de eigen werknemers toe wordt zo tevens het recht gegund om je eerlijk en stevig te laten vertegenwoordigen. Ook als er eens geen eensgezindheid is tussen werkgever en werknemer.”

Werkdruk

Voor de werknemers in de Houthandel moet het mogelijk worden om tegen het einde van de loopbaan - vanaf 58 jaar – de werkdruk te verminderen door het aantal werkdagen te verlagen. Daarbij kan de verdeling 80% werken, 90% loon en 100% pensioenopbouw worden gebruikt. De huidige 58+-regeling moet worden omgebouwd tot die nieuwe constructie.
Houtmagazijn

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting