Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Akkoord bij Unox over arbeidsvoorwaarden werknemers

CNV Vakmensen heeft vandaag een akkoord bereikt met de directies van Unilever en Zwanenberg Food Group over de arbeidsvoorwaarden van de werknemers bij Unox Oss. “De directies komen tegemoet aan de harde voorwaarden van de werknemers, die hiervoor langdurig actie hebben gevoerd. Dat is positief en schept vertrouwen naar de toekomst”, zegt onderhandelaar Peter de Jong van CNV Vakmensen.

Unilever wil de Unox-fabriek in Oss (circa 300 werknemers) verkopen aan de Zwanenberg Food Group. “Die verkoop mag niet leiden tot een afbraak aan arbeidsvoorwaarden”, stelt De Jong. “Er was een ultimatum en twee-en-halve week actievoeren door werknemers voor nodig, maar het is ons uiteindelijk gelukt om belangrijke verbeteringen aan te brengen in de arbeidsvoorwaarden. Met dit akkoord worden belangrijke verschillen tussen de arbeidsvoorwaarden van de cao Unilever en de cao vleeswarenindustrie opgevangen. De gemaakte afspraken over werkzekerheid, gevolgen voor pensioenen en arbeidsvoorwaarden zijn sterk verbeterd en komen tegemoet aan onze eisen.”

Leden

Woensdag worden de vakbondsleden geïnformeerd over het bereikte resultaat. CNV Vakmensen legt het positief aan de leden voor. Als zij het resultaat overnemen, betekent dat ook een einde aan de acties. Na instemming van de leden en positief advies van de ondernemingsraad kan de verkoop van Unox aan Zwanenberg per 1 januari een feit zijn.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid