Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acties vrijwel zeker bij AkzoNobel

Met een ultimatum dat vandaag is verstuurd aan de directie van AkzoNobel lijken acties bij het concern vrijwel onafwendbaar. Want tot op heden ging de directie niet in op nadrukkelijke eisen van CNV Vakmensen om een goede tweejarige cao af te spreken. Noch op de nadrukkelijke eis om een forse investering van 400 miljoen euro in het eigen vermogen van het pensioenfonds om pensioenafspraken gestand te kunnen doen.

CNV Vakmensen-bestuurder Arthur Bot: “AkzoNobel meldt steeds wat er niet kan en niet wat er wel mogelijk is. En uiteindelijk probeert de directie vakbondsleden van niet-leden te scheiden in onprettige jij-bakstijl.”

In het ultimatum dat nu is gesteld verlangt CNV Vakmensen een tweejarige cao met een loonstijging van 7 procent tussen juli 2018 en juli 2020. In verband met de verkoop van de chemietak wil CNV Vakmensen een verlenging van het huidig sociaal plan tot 2022 en een werkgarantie voor 5 jaar voor de Specialty Chemicals-werknemers.

De argumentatie bij de forse pensioenreparatie is volgens Arthur Bot even simpel als doeltreffend: “AkzoNobel heeft zijn eigen werknemers altijd betiteld als belangrijke stakeholders. Dat horen we graag, want dat vinden wij ook. Maar dan moet het niet alleen met de mond worden beleden. De versterking van het eigen vermogen van het AkzoNobel-pensioenfonds is niks anders dan het behouden van een belangrijke arbeidsvoorwaarde.”

Het ultimatum loopt op vrijdag 6 juli om 18.00 uur af. Als AkzoNobel niet voordien reageert dan liggen acties en werkonderbrekingen volgende week voor de hand. AkzoNobel heeft vestigingen in Delfzijl, Wapenveld, Hengelo (O), Arnhem, Sassenheim en Rotterdam.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid