Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acties van beveiligers op Schiphol gaan door

Vandaag zijn er opnieuw acties van beveiligers op Schiphol. De acties worden telkens pas kort van tevoren aangekondigd. “We gaan er net zolang mee door totdat de werkgevers beseffen dat de beveiligers zich niet laten afschepen met een loonsverhoging van nul procent in 2018”, zegt onderhandelaar Aletta Bulsink van CNV Vakmensen.

Vanochtend was er opnieuw een korte werkonderbreking van beveiligers in de bagagekelder. Vanmiddag hebben Securitas-beveiligers op de ‘buitenposten van Schiphol’, waar de toegang tot het luchthaventerrein wordt geregeld, het werk tijdelijk neergelegd. Later vanmiddag, rond 18.00 uur, is er nog een werkonderbreking van beveiligers in de vertrekhallen 2, 3 en 4.

Achtergrond

Onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ongeveer 30.000 beveiligers in Nederland zijn mislukt. De werkgevers bieden voor 2018 een loonsverhoging van nul procent; de laatste loonsverhoging voor beveiligers dateert van januari 2017. Een ultimatum van CNV Vakmensen en FNV Beveiliging aan de werkgevers (de Nederlandse Veiligheidsbranche) is eind juni al verlopen. In de nieuwe cao willen de bonden, naast een goede loonsverhoging, ook afspraken maken over betere roosters.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid