Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acties van beveiligers breiden zich uit over het land

Op steeds meer plekken in Nederland komen beveiligers in actie. Naast Schiphol, VU Amsterdam en MSD Oss zijn er nu ook werkonderbrekingen van beveiligers bij het ministerie van Defensie. En daar blijft het niet bij. De beveiligers strijden voor gezonde roosters, meer zekerheid en een fatsoenlijk loon.

Werkonderbrekingen op Schiphol, bij VU Amsterdam, MSD Oss en ministerie van Defensie

Mohamed Gafki, bestuurder FNV: ‘We krijgen steeds meer meldingen binnen van beveiligers vanuit heel Nederland die ook in actie willen komen voor een goede cao. Deze week zijn er actiebijeenkomsten van beveiligers werkzaam in de Rotterdamse haven en het Maastricht UMC om te bepalen welke acties gevoerd gaan worden.’

Actiedruk neemt toe en 24 uurs acties zijn na 2 september niet uitgesloten

Op Schiphol heeft inmiddels de 100e werkonderbreking plaatsgevonden. Toch weigeren de werkgevers om aan de eisen van de beveiligers voor fatsoenlijke cao’s tegemoet te komen. Tot en met 2 september mogen beveiligers op Schiphol van de rechter dagelijks 5 keer 15 minuten werkonderbrekingen houden. Daarna sluiten FNV en CNV Vakmensen 24 uurs acties niet uit.

Erik Maas van CNV Vakmensen: ‘De acties begonnen op Schiphol. Maar het vuurtje slaat nu echt over. Beveiligers zijn vakmensen. Ze willen hun werk goed doen. Daarom zijn gezonde roosters, meer zekerheid en een fatsoenlijk loon noodzakelijk.’

Stukgelopen cao-onderhandelingen

De reden van de werkonderbrekingen zijn de stukgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 31.000 beveiligers in het hele land. Zowel de onderhandelingen voor de cao Particuliere Beveiliging als de cao G4S Aviation Security (1.200 beveiligers op Schiphol) zijn stukgelopen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid