Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Acties op komst bij Elster-Instromet

Werknemers van Elster-Instromet in Silvolde hebben vandaag unaniem gestemd voor het voeren van acties. Het sociaal plan dat de directie heeft aangeboden, vinden ze onvoldoende.

Bij het gespecialiseerde Achterhoekse bedrijf, waar onder meer gasmeters worden gemaakt, verdwijnen ruim 30 banen. Moederbedrijf Honeywell wil het bedrijf sluiten en verplaatsen naar Mainz. Het bedrijf heeft een sociaal plan aangeboden, maar dat is volstrekt onvoldoende, zegt onderhandelaar Gerard van Dijk van CNV Vakmensen. "Elster-Instromet denkt nog steeds dat zij de medewerkers kan afschepen met een zeer lage beëindigingsvergoeding. Wij zien ruimte voor een hogere vergoeding. Verkoop van de gebouwen en de besparingen die de verplaatsing van werk naar Mainz opleveren, zijn meer dan voldoende om de kosten van een goed sociaal plan te dekken. Zelfs dan houdt het bedrijf er nog geld aan over."

Ultimatum

Vandaag stemden de werknemers voor het voeren van acties op korte termijn. Dat betekent dat de bonden de directie deze week een ultimatum gaan stellen, als laatste kans om uit de impasse te komen. Als de directie daar niet op ingaat, volgen er acties.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid