Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acties lijken onafwendbaar bij Spotta Apeldoorn

De folderverspreider Spotta in Apeldoorn krijgt een koekje van eigen deeg. CNV Vakmensen ontketent actie bij het bedrijf omdat de werkgever weigert in te stemmen met een eerlijk sociaal plan.

CNV-bestuurder Agostino di Giacomo Russo: “Deze werkgever gaat echt heel slordig met zijn mensen om. Daar zijn we wel klaar mee.”

Het conflict tussen CNV Vakmensen en onderneming ontstond “door het magere sociaal plan dat Spotta aan een reorganisatie verbindt”, aldus Di Giacomo Russo. Spotta, dochteronderneming van Post NL, wil de Apeldoornse vestiging eind dit jaar sluiten. De 22 werknemers behouden hun baan, als ze tenminste voortaan vanuit Meppel of Utrecht gaan werken.

“En ze krijgen slechts een half jaar de reiskosten vergoed. Daarna mag dat allemaal uit eigen zak. Geen vetpot derhalve, en echt een bespottelijk voorstel voor een compensatie van een reorganisatie”, oordeelt de bestuurder van CNV Vakmensen.

Eerlijk aanbod

De vakbond eiste vorige week per ultimatum van Spotta een goede regeling voor reistijd en reiskosten, een fatsoenlijke vertrekregeling en geld voor outplacement. Agostino di Giacomo Russo: “Een eerlijk aanbod dus”. Dat ultimatum verliep zojuist, om 12.00 uur maandag.

Maandagmiddag houdt CNV Vakmensen een actievergadering in Apeldoorn.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid