Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acties bij DHL Express lijken onvermijdelijk

“De cao van pakketdienst DHL Express moet ook winst opleveren, voor de werknemers. De onderneming heeft de crisis glansrijk doorstaan. Dat moet nu ten goede komen aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor dat succes, de werknemers."

Onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo van CNV Vakmensen acht acties bij het bedrijf onvermijdelijk, nu DHL Express niet heeft gereageerd op het vorige week uitgebrachte ultimatum van vakbondszijde.

De cao bij DHL Express is bijna anderhalf jaar geleden verlopen. Cao-onderhandelingen resulteerden in een ondermaats eindbod van de zijde van de werkgever. Dat werd door de vakbondsleden afgewezen.

Profiteren

Di Giacomo Russo: ”Het bedrijf heeft alle prestatierecords verbroken en de aandeelhouders profiteren volop. Dat lot moet ook de werknemers ten deel vallen. Dat is niet anders dan eerlijk. En dan is de 2,5 procent loonsverhoging die wij vragen, plus 300 euro eenmalige uitkering, heus niet overvraagd.

Sterker nog, wij willen dat het goed gaat met DHL Express. Niet voor niets verlangen we een scholingsbudget voor de werknemers van een half procent per jaar. Zodat de mensen geschoold en wel hun taak aan kunnen.”

Nu DHL Express niet heeft gereageerd op het ultimatum - dat afliep om 12.00 uur vandaag - wil de bestuurder in overleg met de leden de koers van de acties uitzetten. De eerste bewegingen daarin zullen na het weekeinde worden gemaakt.
DHL-vrachtwagen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid