Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Actiedag 12 april: ruim 500 chauffeurs verbonden via livestream

Ruim 500 chauffeurs hebben maandag 12 april een duidelijk signaal gegeven aan de werkgevers: er moet snel een nieuwe cao komen. Via livestream volgden actievoerders in Weert, Rogat en Zevenbergschen Hoek het programma op de hoofdlocatie in Nieuwegein.

Met de landelijke actiedag voeren de chauffeurs de druk op de werkgevers op. Na eerdere acties op verschillende locaties in het land hadden de vakbonden (CNV Vakmensen en FNV) maandag 12 april uitgeroepen tot landelijke actiedag. Op de 4 verschillende actielocaties parkeerden in totaal ruim 500 chauffeurs parkeerden hun auto's om vervolgens - coronaproof - het programma op het hoofdpodium te volgen.

Niet best

De cao-onderhandelaars, Willem Dijkhuizen (FNV) en Linda Slagter (CNV Vakmensen), legden nog eens uit hoe de situatie ervoor staat. Niet best, is de conclusie. Terwijl het in de transportsector over vrijwel de hele linie erg goed gaat - het aantal vacatures neemt de laatste tijd sterk toe - willen de werkgevers maar niet over de brug komen met goede cao-afspraken.

De bonden willen 3,5% loonsverhoging per 1 januari 2021, een verplichte standairco en standkachel in de cabine (voor een betere temperatuur), afspraken over het werken met rolcontainers en een regeling om eerder te kunnen stoppen met werken.

Helden

"Het is heel goed dat jullie hier zijn, jullie zijn helden en verdienen gewoon een goede cao", vindt onderhandelaar Linda Slagter van CNV Vakmensen. "Vorig jaar hebben jullie er helemaal niks bijgekregen, terwijl jullie iedere dag wel het hele land voorzien van spullen. Het is schandalig dat er nog steeds geen cao is. En het wordt hoog tijd dat de werkgevers dat inzien." 

In de media

De acties zijn goed in beeld geweest bij de media, onder meer bij Trouw, AD, BN De Stem, Eindhovens Dagblad en Omroep Friesland.

Naar de actiepagina >

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting