Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Actie op industrieterrein Hessenpoort in Zwolle

Vrachtwagenchauffeurs al ruim een half jaar zonder cao


Op het Zwolse industrieterrein Hessenpoort vangt CNV Vakmensen vanmiddag en vanavond honderden chauffeurs op die onderweg zijn naar het jaarlijkse Truckstar Festival in Assen. De chauffeurs krijgen cao-info en ijsjes - een verwijzing naar het feit dat het aan het cao-front nog steeds ijskoud is.  

"De onderhandelaars van de werkgevers zijn lekker met vakantie, en de chauffeurs zitten intussen nog steeds zonder cao. Hun arbeidsvoorwaarden zijn inmiddels al ruim een half jaar bevroren", zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Truckstar


Komend weekend zijn duizenden chauffeurs aanwezig op het jaarlijkse Truckstar Festival in Assen. Chauffeurs die met hun truck uit het zuiden komen, kunnen bij industrieterrein Hessenpoort een toegangskaartje regelen - vandaar de gekozen actielocatie in Zwolle. De chauffeurs krijgen actuele info over hun salarisstrook en de ontwikkelingen rond de cao.

Achtergrond


Het overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen, toen bleek dat de werkgevers geen enkele loonsverhoging willen bieden. CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Verder wil de bond aandacht voor betere naleving van de cao, bijvoorbeeld als het gaat om illegale ritten door buitenlandse transportondernemingen.

Meer informatie over het cao-conflict: www.cnvvakmensen.nl/transport

Actie op industrieterrein Hessenpoort in Zwolle

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid