Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Achmea zet berichtje op intranet: 2.000 banen weg

Via een intern bericht aan leidinggevenden heeft verzekeraar Achmea vandaag een grote reorganisatie aangekondigd. De komende jaren (tot 2020) verdwijnen er naar verwachting 2.000 banen (1 op de 6). “We zijn totaal verrast. Achmea had ons toch op z’n minst even mogen informeren, in plaats van dit onnozel via een berichtje op intranet te communiceren”, reageert onderhandelaar Ike Wiersinga van CNV Vakmensen.

De vakbonden zouden morgen juist de laatste gesprekken gaan voeren over cao en sociaal plan. “Dat overleg komt nu wel in een heel ander daglicht te staan”, zegt Wiersinga. “Waar wij een keihard punt van gaan maken, zeker met deze nieuwe wetenschap, is dat werknemers echt de tijd krijgen om te werken aan scholing en hun toekomst op de arbeidsmarkt. Te vaak zetten managers hun mensen onder druk, omdat ze hun targets willen halen. Dat kan best zijn, maar voor de werknemers geldt nu dat ze ook een persoonlijk target hebben: zorgen dat ze inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt, ook buiten Achmea. Wij eisen dat werknemers dat echt de tijd krijgen voor scholing en ontwikkeling.”

Efficiënter, tegen lagere kosten

In de interne mededeling stelt Achmea “efficiënter te willen gaan werken, tegen lagere kosten”. Het bedrijf wil de kosten fors omlaag brengen en ongeveer 2.000 banen schrappen. Daarbij zijn inbegrepen de banen die verdwijnen als gevolg van de eerder (op 3 november) aangekondigde reorganisatie bij de dienstverlening aan bedrijfstakpensioenfondsen.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid