Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

6 procent erbij in kleurrijk cao-resultaat Koninklijke Talens

De lonen stijgen met 6 procent in iets meer dan twee jaar. Maar belangrijker is wellicht nog dat de werkdruk alle aandacht krijgt van de werkgever.

Onderhandelaar namens CNV Vakmensen, Erik Honkoop, is ingenomen met het resultaat van de cao-onderhandelingen met de in Apeldoorn gevestigde onderneming. “Het gaat goed met Talens. En dat heeft de onderneming in uitdrukking durven laten komen in deze cao."

Het nu voorliggende akkoord – dat op 16 januari ter (goed)keuring wordt voorgelegd aan de leden – behelst een nieuwe cao voor de periode 1 augustus 2018 tot 30 september 2020. “26 maanden dus, en de loonsverhogingen gelden met terugwerkende kracht”, verduidelijkt bestuurder Erik Honkoop. De tweede loonsverhoging van opnieuw 3 procent geldt per 1 september 2019.

Werkdruk

De overuren die medewerkers bij Royal Talens maken worden in kaart gebracht en ploegendiensten en consignatiediensten wordt aangepast om de werkdruk binnen de perken te houden. Honkoop: “Werkdruk was een nadrukkelijk agendapunt tijdens de cao-onderhandelingen. Dat leidde tot bereidwilligheid bij de directie om daar het hoofd aan te bieden. Dat zal soms neerkomen op maatwerk. Dat ‘maatpak moet nog wel worden ‘aangemeten.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid