Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

5,75% voor vrachtrijders Albert Heijn

CNV Vakmensen sluit een cao met de distributietak van Albert Heijn met een loonsverhoging van 5,75%. “Dit onderhandelingsresultaat voor de cao gaan we neutraal voorleggen aan onze leden. Zij hebben het laatste woord. Als onderhandelaar ben ik niet ontevreden.” Dat stelt bestuurder Soraya Faez.

Het vanavond, vrijdag 7 mei, bereikte resultaat tussen de bond en de distributietak van Ahold beekent voor de circa 5.000 werknemers in dit deel van het concern een salarisverhoging van 5,75% gedurende de looptijd van de cao.

Trendbreuk

Maar dat is niet de enige gunstige uitkomst van de onderhandelingen, die bijna 3 maanden in beslag namen. Faez: “Albert Heijn Logistics en de vakbonden hebben een trendbreuk gerealiseerd. Voor het eerst in 10 jaar tijd worden weer mensen in vaste dienst aangenomen. Niet heel veel, want 30, maar het gegeven dat er nu weer mensen in fulltime dienstverband komen is een veelbelovende koersverandering. In deze werkomgeving is ‘koning Flex’ heer en meester. Als vakbond CNV Vakmensen tel ik na deze cao-onderhandelingen - na eerst m’n vingers – nu toch ook mijn zegeningen.”

Loon

De loonsverhoging voltrekken zich in twee kalenderjaren: 3% in 2021 en 2,75% in 2022.

Baangarantie

Werknemers bij AH Distributie krijgen nu een baangarantie tot 2025. En de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken wordt met deze cao opgerekt van twee naar drie jaar. Dat sterkt Soraya Faez in de mening dat de personeelsnood hoog is bij AH. “Het was voor de werkgever kennelijk al met al voldoende aanleiding om gehoor te geven aan ons al veel eerder geuite verzoek om werknemers weer vastigheid te bieden.”
Bij de onderhandelingen is afgesproken dat in de komende twee jaar wordt bestudeerd hoe nog meer mensen in vaste dienst kunnen worden genomen, en tegen welke voorwaarden.

De cao Albert Heijn Logistics gaat gelden voor de periode 15/4/21 tot 15/4/23. Het resultaat van de onderhandelingen wordt nu eerst voorgelegd aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting