Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

50 Gastlessen op ROC Friese Poort in Emmeloord

CNV Vakmensen verzorgt deze week ongeveer 50 gastlessen voor in totaal 600 leerlingen van ROC Friese Poort in Emmeloord. De eerste reacties zijn zeer positief, meldt Temmina Bouwknecht van CNV Vakmensen. "Docenten en leerlingen zijn erg enthousiast over onze lessen. Er is ook veel animo voor onze hulp bij de belastingteruggaaf."

CNV Vakmensen (130.000 leden) is al jaren actief op ROC's. Met de opgedane ervaring is het project Probeer-de-Bond gestart, waarmee jongeren gedurende twee jaar gratis kunnen kennismaken met de vakbond. Bouwknecht: "We vinden het belangrijk dat jongeren, voordat ze straks de arbeidsmarkt op gaan, goed zijn geïnformeerd over werk, inkomen en zelfontwikkeling. Daarom organiseren we gastlessen en gaan we met de leerlingen in gesprek over hun toekomst."  

50 gastlessen  

CNV Vakmensen verzorgt deze week zo'n 50 gastlessen en bereikt daarmee ongeveer 600 leerlingen. Het gaat om jongeren die een opleiding volgen in onder meer de bouw, techniek en uiterlijke verzorging. Tijdens de gastlessen krijgen de leerlingen informatie over onderhandelen en over rechten en plichten rond werk en stage. Naast de gastlessen verzorgen medewerkers van CNV Vakmensen een 'loket werk en inkomen', waar leerlingen terecht kunnen met vragen over loonstrookjes, arbeidscontract en belastingaangifte.

Vrijdag 8 maart: debat  

Op vrijdag 8 maart (van 10.30 tot 12.15 uur) is er een jongerendebat. Daar komt onder andere de vraag aan de orde hoe de leerlingen aankijken tegen de crisis, of ze er zelf iets van merken en hoe ze de toekomst zien. Het debat wordt geleid door Jayh.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid