Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Tweedaagse staking bij Alutech in Katwijk

De werknemers van Alutech in Katwijk hebben zondagavond om 23.00 uur het werk voor 2 dagen neergelegd. Dit uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao voor de metalektro.

Werkgeversorganisatie FME heeft het eindbod weliswaar van tafel gehaald, maar het is volstrekt onduidelijk wat zij wel bieden. Inmiddels zitten de werknemers in de metalektro al ruim 7 maanden zonder cao.

Onbegrijpelijk

Gerard van der Molen, bestuurder van CNV Vakmensen: “Het gaat goed in de metalektro en ook met Alutech. Er is op dit moment zoveel werk dat de mensen continu moeten overwerken. Het is daarom onbegrijpelijk waarom de mensen inmiddels al ruim 7 maanden moeten wachten op een nieuwe cao. Met deze actie bij Alutech, een staking van 48 uur dit keer, geven we een duidelijk signaal af: er moet snel een nieuwe cao komen voor de werknemers in de Metalektro. Met afspraken over scholing, meer zeggenschap over roosters en werktijden én een goede loonsverhoging.”

Banketstaaf

FNV-bestuurder Leontien Steltenpool: “Wij vragen echt geen gouden bergen. We willen nu de economie weer aantrekt een fatsoenlijke loonsverhoging en zeggenschap over de werktijden. Maar de werkgevers geven niet thuis. Sterker nog, voor het eerst in jaren kan er voor de werknemers van Alutech zelfs geen banketstaaf af. Daarom krijgt elke actievoerder er een van de bonden.”

Aantrekkende economie

Ondanks een aantrekkende economie profiteren de werknemers in de metalektro hier niet van mee. Daarnaast willen de werknemers dat er een eind komt aan de doorgeschoten flexibilisering, waardoor het privéleven van de werknemers steeds meer in de knel komt.

Lees meer over de metaalacties >


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid