Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

3 procent loon erbij in 2018 bij Forbo

Met een loonsverhoging van 3% in twee etappes “en andere goede afspraken” heeft CNV Vakmensen een cao-resultaat bereikt bij Forbo. Onderhandelaar Gerard van Molen is tevreden over dat resultaat. “Ik durf dit gerust voor te leggen aan de leden, de komende week.”

De loonsverhoging gaat in met 2% per 1 januari van dit jaar en nog eens 1% per 1 juli. Van der Molen: “De onderhandelingen in het eerste trimester van dit jaar leidden nog tot een onaanvaardbaar eindbod van de werkgever. Dat werd dan ook faliekant van de hand gewezen door de leden, waarna wij Forbo een ultimatum stelden. In Assendelft, bij de Flooring-afdeling van de onderneming is het werk er nog voor neergelegd. Maar bij een hernieuwde poging tot onderhandelen zijn werkgever en wij er toch uitgekomen.”

Werkbeleving

Die onderhandelingen vandaag leverden een toezegging op tot een gefundeerd en onafhankelijk onderzoek naar werkbeleving door de werknemers. De uitkomsten van dat onderzoek moeten voor het einde van dit jaar leiden tot vervolgstappen.

"Prettig geluid"

Voor de Forbo-vestiging in Coevorden is herbevestigd dat er minimaal 30 uitzendkrachten in vaste dienst worden genomen in de periode van een jaar. “Die zijn nu zelfs al aangetrokken. Werkgever zegt zich in te spannen er nog meer aan te nemen. Dat is zonder meer een prettig geluid”, onderstreept Gerard van der Molen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid