Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

23 Banken investeren in participatie-certificaten

Voor het eerst hebben cao-partijen een afspraak gemaakt over een investering in ‘participatie-certificaten’. Zo’n certificaat biedt mensen met een arbeidsbeperking uitzicht op een arbeidscontract. De cao banken, waarbij 23 banken zijn aangesloten, heeft de primeur.

De cao-afspraak houdt in dat elke bank een certificaat afneemt bij een bemiddelaar: Stichting Participatie Certificaat. Daarmee kunnen 23 werknemers met een beperking aan een contract worden geholpen. “We hopen dat deze cao-afspraak waar nodig navolging krijgt”, zegt onderhandelaar Jolien Dekker van CNV Vakmensen. “Sommige werkgevers die best bereid zijn om werknemers met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen, krijgen die match niet zelf voor elkaar. Via de Stichting Participatie Certificaat, die veel ervaring heeft op dit gebied, kunnen werkgevers tóch een bijdrage leveren.”

Overeenkomst getekend

De partijen (banken, vakbonden en de Stichting Participatie Certificaat) hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Bij de cao banken zijn 23 banken aangesloten, met in totaal zo’n 4.000 werknemers. Het gaat bijvoorbeeld om Triodos Bank, Deutsche Bank, Argenta, Citibank en GarantiBank.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid