De vakbond die jouw talent ontwikkelt
Kaderacademie

Functiewaardering

Inschrijving voor deze training is niet meer mogelijk. Alle plaatsen zijn bezet.

Je krijgt als OR-lid of kaderlid vast wel eens een vraag van een collega over functiewaardering. Maar wat weet jij daar eigenlijk van? Wist je bijvoorbeeld dat loonschalen vaak gebaseerd zijn op functiewaardering?  En dat het dus onderdeel is van de cao?

Tijdens de training Functiewaardering krijg je antwoord op al je vragen. We zullen dieper ingaan op de rol van de OR en de vakbond en komen te spreken over jouw invloed als kaderlid in een cao-comissie.

De training wordt gegeven door Peter van der Eijk en Klazina Tulner. Zij zijn werkzaam bij CNV Vakmensen als specialisten functiewaardering.

Programma

 • Wat is functiewaardering?
 • Welke systemen zijn er?
 • Wat is het verband tussen functiewaardering, loonstructuur en de cao?
 • Hoe werkt een functiewaarderingsproject in een bedrijf?
 • Wat is de rol van werkgever en werknemer?
 • Wat is de rol van OR en vakbond?
 • Bezwaar en beroep
 • Ontwikkelingen: generieke functies, veranderingen door bijvoorbeeld robotisering?

Resultaat

Na deze training weet jij hoe een functiewaarderingstraject gaat. Je bent in staat om je collega’s hierover op grote lijnen te informeren en je weet wat de vakbond voor jouw collega kan doen. Ook weet je welke rol de vakbond speelt bij functiewaardering en weet je wat jouw rol is als kaderlid en/of OR-lid.

Doorgang dagtraining in Utrecht en coronamaatregelen

Bij CNV Vakmensen houden wij ons aan de geldende corona maatregelen. De zalen waarin de trainingen worden gegeven, zijn zo opgesteld dat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Heb je klachten, dan blijf je thuis. Je kunt dan wel meedoen aan de training via ons conferencing systeem. Dat betekent dat je via MS Teams inlogt en dat je dan via een camera mee kunt doen aan de training. Wij horen en zien jou in de zaal. Bij jouw bevestiging van inschrijving, ontvang jij een link van MS Teams. Zo kun je nog op het laatste moment vanuit huis meedoen als je klachten hebt. Ook als je om andere redenen liever via Teams deel wilt nemen aan de training, kan dit. We houden ons tijdens de training dus aan de coronamaatregelen. Voor elkaar en met elkaar. Heb jij het gevoel dat iemand te dicht bij jou komt? Laat dit direct weten. Zo kunnen we prettig met elkaar de dag doorbrengen.

Mocht de trainer klachten hebben of ziek zijn, dan wordt de training afgelast. Hetzelfde gebeurt  als we door coronamaatregelen niet fysiek bij elkaar mogen komen. 

Heb je hier vragen over? mail dan naar: kaderacademie@cnvvakmensen.nl

Locatie en tijd

7 juni - Ruppertzaal Utrecht (VOL)

Mastertraject

Wil jij goed opgeleid worden als kaderlid? Dan zijn de onderstaande trainingen van het Mastertraject een “must” om te volgen:

Wil je meer weten over het mastertraject om het certificaat Masterkaderlid te halen? Neem dan contact op met de kaderacademie per mail:

kaderacademie@cnvvakmensen.nl

  Bekijk ook

  Vakbondsverlof

  Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.
  Lees meer over vakbondsverlof (pdf) >