Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Voor een rechtvaardige en betrokken samenleving
Governance

Bondsbestuur

Aan het roer van CNV Vakmensen staat het bondsbestuur. Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de bond

Piet Fortuin

voorzitter CNV Vakmensen / CNV Vakcentrale

Voorzitter Piet Fortuin (Oldeboorn, december 1958) staat sinds 2016 aan de leiding van CNV Vakmensen. Per 1 januari 2020 heeft hij een dubbelrol: hij is ook voorzitter van de overkoepelende CNV Vakcentrale.

Na een 5 jaar durende loopbaan als onderwijzer in Bedum ging Piet Fortuin op 26-jarige leeftijd werken bij CNV Jongeren en werd in 1988 districtsbestuurder bij de Industrie- & Voedingsbond CNV. In Rotterdam was hij onderhandelaar voor de vakbond in de scheepbouw - bij onder meer de grote werven RDM en Wilton Feijenoord – en bij voedingsmiddelenconcern Unilever.

In 1997 verlegde hij het werkterrein weer richting geboortegrond. Hij werd in dat jaar ‘vakgroepbestuurder Metalektro Noord’. Hier was hij verantwoordelijk voor de noordelijke Philips-vestigingen en werd hij geconfronteerd met grote reorganisaties.

Tot aan 2012 werkte Piet Fortuin - vanuit kantoor Drachten - in diverse rollen, waaronder die van districtshoofd en secretaris collectieve belangenbehartiging.

In 2012 maakte hij de overstap naar Utrecht waar hij vicevoorzitter werd van CNV Vakmensen met de rol van coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid als belangrijke taak.

In 2016 volgde de benoeming tot voorzitter van CNV Vakmensen.

Johan Slok

algemeen secretaris/penningmeester

Johan Slok (Veenendaal, mei 1963) is sinds 2010 algemeen secretaris van CNV Vakmensen. Per 1 januari 2020 heeft hij een dubbelrol: hij is ook algemeen secretaris/penningmeester van de overkoepelende CNV Vakcentrale.

In 1988 kwam Johan Slok in dienst van de CNV Vakcentrale, in de functie van voorlichter/journalist. Vier jaar later vervulde hij diezelfde rol bij vakbond CNV Hout en Bouw in Odijk, een van de aangesloten CNV-bonden.

Na een periode van acht jaar, waarin hij aanvankelijk hoofd Beleid en later hoofd Beleid én Voorlichting was bij CNV Hout en Bouw, kreeg hij in 2005 de functie van algemeen secretaris.

De functie van algemeen secretaris bekleedde hij vervolgens ook bij CNV Vakmensen, nadat CNV Hout en Bouw in 2010 was gefuseerd met de CNV Bedrijvenbond tot het huidige CNV Vakmensen.

In 2018 kwam daar de functie van penningmeester bij.

(Op de foto: Piet Fortuin links en Johan Slok rechts)