Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Digizines 2020

CNV Zelfstandigen blij met steun aan zzp’ers

CNV Zelfstandigen is erg blij dat de overheid inziet dat extra steun voor kleine zelfstandigen in deze bizarre periode hoogst noodzakelijk is.

Het CNV riep vorige week in de Stichting van de Arbeid (STAR) al op tot een stevig pakket aan economische noodmaatregelen van de overheid. Het is namelijk van groot belang dat mensen door deze gezondheidscrisis niet ook nog eens in financiële problemen terechtkomen.

'Honderdduizenden verdienen compensatie'

Grote zorg ging daarbij uit naar de meest kwetsbare groep werkenden: flexwerkers. CNV-voorzitter Piet Fortuin zei daarover: ‘Zij betalen de hoogste prijs. Uitzendkrachten staan als eerste op straat. Zzp’ers, met name zij die met hun handen werken en laagbetaald werk doen, hebben ineens geen inkomsten meer. Het gaat om honderdduizenden mensen. Zij verdienen compensatie vanuit de overheid.’

In contact

CNV Zelfstandigen is dan ook erg blij dat de overheid zo snel heeft gehandeld op de brief van de Stichting van de Arbeid en dinsdag al met een noodpakket naar buiten kwam. Het CNV, de andere bonden en de werkgeversorganisaties staan in constant contact met de ministeries om signalen door te geven en mee te werken aan oplossingen.