Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Zorg om beveiligers COA: open brief aan Trigion

Vorige week stuurden COA-medewerkers een open brief aan hun directie wegens de toenemende onveilige omstandigheden waarin zij hun werk moeten doen.

In de media heb je daar kennis van kunnen nemen. Voor beveiligers geldt hetzelfde. Daarom stuurde de kaderledengroep op 8 december een open brief aan Ellen Groenewoudt.

In deze brief schreven we:

“Geachte mevrouw Groenewoudt, Beste Ellen,

In het weekend van 3 en 4 december verschenen er naar aanleiding van de open brief van COA-medewerkers alarmerende berichten in de pers over de onveilige situatie in COA-locaties.
De kaderleden van CNV Beveiliging, vandaag bijeen in een vergadering, moeten helaas vaststellen dat het door COA-medewerkers afgegeven signaal niet op zichzelf staat. Ook wij constateren dat de situatie in deze locaties steeds onveiliger wordt onder andere als gevolg van een veranderde instroom.
Er is daarnaast een tendens gaande dat andere professionals zich meer en meer terugtrekken uit (potentieel) onveilige situaties. De beveiliger staat er steeds vaker alleen voor. In toenemende mate hebben wij te maken met onveilige situaties waaronder onder andere agressie.

Trigion is specialist als het gaat om veiligheid. Dat geldt in onze werksituatie voor de bewoners, andere medewerkers, maar moet ook gelden voor ons als beveiligers.
We doen een dringend beroep op u om de omstandigheden waarin wij ons werk moeten doen veilig te maken en te houden.
We horen graag van u welke acties u, eventueel in samenspraak met andere ketenpartners, op korte termijn gaat ondernemen.“

We gaan er vanuit dat ons appél op onze werkgever serieus wordt genomen. We hopen en denken dan ook dat we jullie op korte termijn meer kunnen vertellen over de acties die door Trigion worden genomen.
Dat laten we je natuurlijk weten.

In de tussentijd kun je ons natuurlijk altijd bereiken via onze kaderleden, via jeachterban.nl/beveiliging (onze nieuwe online community voor beveiligers) of door mij een mailtje te sturen. Natuurlijk behandelen we jouw reactie vertrouwelijk.

Aletta Bulsink
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid