Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Wederom geen duidelijkheid over Cao Besloten Bus

Het overleg met de werkgeversorganisaties van afgelopen week heeft nog geen duidelijkheid opgeleverd over de modernisering en de inhoud van de nieuwe cao. Alleen het proces is iets duidelijker geworden. Als CNV Vakmensen hebben wij onze teleurstelling uitgesproken over opnieuw zoveel vertraging.

Ook hebben wij kenbaar gemaakt dat werkgevers partijen er niet op moeten rekenen dat als er uiteindelijk wel of niet iets uit de hoge hoed komt e.e.a. in een paar weken kan worden afgerond.

Wij zullen als CNV Vakmensen dan zeker de tijd nodig hebben om alles met ons kader en de leden te bespreken. Leden kunnen alleen maar stemmen over de inhoud van de nieuwe cao als zij alle ins en outs kennen en een gedegen oordeel kunnen vormen.

Gezien het tijdstip, richting oktober, kan het zomaar zijn dat wij met dit traject niet klaar zijn vóór 31 december 2016. Dat is het moment dat de huidige cao afloopt. Gaan wij over die datum heen dan moet er iets gebeuren. Wij hebben nu al aangegeven dat wij de huidige cao willen verlengen met aanpassingen in de beloning. Jullie zullen begrijpen dat werkgevers die niet zomaar willen. Begin oktober is een volgende afspraak en dan moet er duidelijkheid zijn over zowel het proces als de inhoud.

Belangrijk moment
Met deze derde nieuwsbrief zal het duidelijk zijn dat er heel veel staat te gebeuren. Nu is dus het moment om te zorgen dat je als werknemer in de Tour mee kunt praten en beslissen over de toekomst in de sector en over jouw arbeidsvoorwaarden.

Kortom: het is tijd dat we met elkaar opstaan in de sector, dus tijd om lid te worden van de vakbond. Samen sta je sterk en dat zal wel eens heel nodig kunnen zijn. Er is een prachtige ledenwerf actie bezig om lid te worden van CNV Vakmensen met grote voordelen voor nieuwe leden en leden die nieuwe leden aanbrengen. Gewoon doen!
Begin oktober volgt onze volgende nieuwsbrief.

Peter Böeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5 1 60 20 43
E p.boeseken@cnvvakmensen.nl 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid