Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Wat gebeurt er bij ASR?

Afgelopen week hebben weer de gebruikelijke periodieke overleggen plaatsgevonden met zowel de Ondernemingsraad als ASR zelf. Een kort verslag om u bij te praten.

Uiteraard is het u, en ons, niet ontgaan: de beursgang van ASR. Veel werk achter de schermen van diverse mensen binnen ASR. En tot dusver redelijk succesvol, gezien de openingsstand. Belangrijker is, dat dit de eerste stap is naar weer een ‘zelfstandig’ ASR.
Los van de beursgang, is ASR zich aan het (her)positioneren. Een nieuwe reclamecampagne met een duidelijke eigen uitstraling. Maar ook op de producten en diensten. Er zijn in de afgelopen tijd een aantal kleinere overnames en verkopen gedaan. Meer focus op bepaalde producten en diensten door strategische aankopen, maar ook afscheid nemen van producten die niet tot de core business behoren.

Preferentiescan
Ook op arbeidsvoorwaardelijk gebied is men aan het inventariseren. Door de vele fusies de afgelopen jaren is er een veelvoud aan regelingen en arbeidsvoorwaarden. Naast de behoefte om regelingen duidelijker te maken omdat ze nu complex zijn, is ook de vraag waar de medewerkers van ASR behoefte aan hebben.

Eind vorig jaar heeft ASR daarom samen met de Ondernemingsraad de Preferentiescan gehouden onder medewerkers. Wij zijn daar niet bij betrokken geweest, maar zijn wel benieuwd naar de uitkomsten. Maar we zijn ook benieuwd naar hoe u de scan heeft ervaren. Hebt u deze ingevuld? En wat zijn uw bevindingen? CNV Vakmensen hoort graag uw ervaring: mailt u deze door naar uw bestuurder Debbie Ritsma via d.ritsma@cnvvakmensen.nl.

We hebben afgesproken dat ASR in een inhoudelijke sessie de uitkomsten met de vakorganisaties deelt. Samen met ASR en de Ondernemingsraad zullen we dan bekijken of er vervolgstappen moeten komen, met wie en op welke termijn. Wellicht is de conclusie dat het goed is zoals het nu is. We houden u in ieder geval op de hoogte!

Speciale actie
Heeft u onze nieuwe actie al gezien? Bij ieder door u aangebracht nieuw lid belonen wij u met een cadeaubon van €25,00! Dus overtuig uw collega van het lidmaatschap van CNV Vakmensen. Meer weten? Ga naar www.cnv-actie.nl.
Hebt u onderwerpen die u graag ingebracht zou willen zien bij ASR? En dat we die bespreekbaar maken? Laat het ons weten! U kunt dit laten weten aan uw bestuurder Debbie Ritsma via d.ritsma@cnvvakmensen.nl of per telefoon 06-47826868. Ook voor vragen of opmerkingen over deze info kunt u bij uw bestuurder terecht.

Debbie Ritsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06- 47 82 68 68
E d.ritsma@cnvvakmensen.nl
16-2271/DR/mg                                                                                                                                                                 
Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid