Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorgenomen fusie Van Gansewinkel Groep & Shanks

De ondernemingsraden van Shanks en Van Gansewinkel Groep zijn om advies gevraagd in verband met de voorgenomen fusie. De directie van Shanks en Van Gansewinkel Groep heeft de vakorganisaties gevraagd met hen in overleg te gaan om te komen tot een nieuw Sociaal Plan.

Een Sociaal Plan dat van toepassing is op zowel de Shanks als de Van Gansewinkel Groep werknemers.

Sociaal Plan Van Gansewinkel Groep

Sinds 2012 is al een doorlopend Sociaal Plan voor de werknemers van de Van Gansewinkel Groep van toepassing. De werknemers van de Van Gansewinkel Groep worden al jaren geconfronteerd met organisatorische wijzigingen: werknemers zijn op andere functies geplaatst en collega’s moesten vertrekken. Het huidige Sociaal Plan voor de Van Gansewinkel Groep-werknemers eindigt per 1 januari 2017, maar de onzekerheid dat de huidige werknemers sociale gevolgen ondervinden door komende organisatorische wijzigingen blijft aanwezig. Zeker nu het voornemen is geuit te komen tot een fusie.

Nieuw Sociaal Plan

Zoals aangegeven heeft jullie directie de vakorganisaties uitgenodigd om tot een nieuw Sociaal Plan te komen dat op 1 januari 2017 ingaat. Dit nieuwe Sociaal Plan zou voor zowel werknemers van de Van Gansewinkel Groep als voor de werknemers van Shanks moeten gaan gelden. CNV Vakmensen vindt dat ook hard nodig. Immers, na een fusie zijn er mogelijk functies dubbel. Dat betekent veel onzekerheid of je functie behouden blijft.

Insteek

Het Sociaal Plan zoals dat is afgesproken voor de Van Gansewinkel Groep werknemers heeft zijn nut bewezen en rekent op veel steun van de werknemers. De afspraken uit dit Sociaal Plan gelden wat CNV Vakmensen betreft dan ook als uitgangspunt.

Overleg

Maandag 29 september hebben vakorganisaties een eerste afspraak met de directie van de Van Gansewinkel Groep en Shanks. Uiteraard houden wij je op de hoogte van het verloop.

Heb je nog opmerkingen, wensen of vragen? Schroom dan niet en stel ze aan ondergetekende of één van de CNV Kaderleden.

Tjeerd Orie
Bestuurder
M: 06-20489475
E: t.orie@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid