Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Volgende grote reorganisatie bij Blokker

Vrijdag 15 april heeft jouw werkgever jou geïnformeerd over de tweede reorganisatie in nog geen anderhalf jaar tijd. Na vorig jaar al 440 banen te hebben geschrapt, komen daar nu nog eens zo’n 390 banen bij. Dit zal als een klap bij jou en je collega’s zijn aangekomen. CNV Vakmensen leeft met jullie mee en maakt zich sterk voor een passend sociaal plan.

Onaangename verrassing, maar CNV Vakmensen staat voor je klaar!
CNV Vakmensen was, waarschijnlijk net als jullie, zeer verrast over het moment waarop de reorganisatie werd aangekondigd. Dat er een crisis heerst in de detailhandel en dat ook Blokker hier veel last van heeft: dat was wel bekend. Maar dat na nog geen anderhalf jaar tijd voor de tweede keer een grote groep medewerkers boventallig zou worden, hadden wij nu (nog) niet verwacht. Weer worden medewerkers in onzekerheid gebracht over hun toekomst. Ligt die nog wel bij Blokker? Wij zijn ons heel erg bewust van deze nare situatie. Zoals je van CNV Vakmensen mag verwachten staan we dan ook enerzijds klaar om medewerkers individueel te informeren, adviseren en ondersteunen en anderzijds vervolgen wij de al op gang gekomen gesprekken om te komen tot een passend sociaal plan.

Transformatie naar nieuwe formule
Natuurlijk was op 15 april jl. de aangekondigde reorganisatie een onderdeel van nog meer nieuws. Blokker gaat een radicale transformatie doorvoeren en opent vanaf heden iedere werkdag een (bestaande) winkel met een nieuwe formule. De Bilderdijkstraat in Amsterdam was de eerste in een lange rij van zo’n 450 filialen. CNV Vakmensen heeft hier al even een kijkje genomen en eerlijk is eerlijk, dit ziet er veelbelovend uit. Maar de feestvreugde hierover had wat ons betreft ook wel een tandje minder gekund als op dezelfde dag bekend wordt gemaakt dat 390 medewerkers hun baan gaan verliezen. Bovendien, hoe zit het met de werkdruk? Die nieuwe winkels moeten blijkbaar wel gerund gaan worden door minder medewerkers, gezien het forse aantal medewerkers dat boventallig wordt. De Blokker directie geeft hierover zelf aan dat dit mogelijk is door het verbeteren (lees: efficiënter inrichten) van werkprocessen. Daarnaast, een kleine rekensom laat zien dat er zo’n 150 filialen geen transformatie zullen doormaken. Wat gaat hiermee gebeuren? Op korte termijn zullen we met de directie aan tafel zitten om nader geïnformeerd te gaan worden over de voorgenomen reorganisatie. CNV Vakmensen zal hen hier dan ook op gaan bevragen.

Wat de nieuwe formule gaat brengen moeten we natuurlijk afwachten, maar CNV Vakmensen hoopt natuurlijk dat hiermee de crisis overwonnen kan worden. Immers, stil blijven zitten en op dezelfde weg doorgaan was blijkbaar een optie waar de directie van Blokker geen vertrouwen meer in had.

Een passend sociaal plan
CNV Vakmensen zal op korte termijn de gesprekken over een sociaal plan vervolgen. Twee belangrijke pijlers zullen hierbij wat ons betreft centraal staan. Enerzijds gaat het voor ons om een passende beëindigingsvergoeding en anderzijds, en dit is wat ons betreft misschien nog wel belangrijker, moet er een goede afspraak komen om medewerkers die hun baan verliezen te helpen bij het vinden van ander werk. In een tijd waarin de detailhandel figuurlijk in brand staat en de werkgelegenheid hierbij sterk afneemt, is dit zeer zeker geen overbodige luxe!

CNV Vakmensen is er voor jou!
Wie het ook treft, een reorganisatie waarbij medewerkers ontslagen worden is en blijft een trieste situatie met impact op de gehele organisatie, van hoog tot laag; zowel voor de getroffen medewerkers zelf als ook voor de achterblijvende collega’s. Het CNV leeft mee en naast de besprekingen over een sociaal plan kunnen leden, zoals gezegd, natuurlijk ook als het gaat om (juridisch) advies, begeleiding en ondersteuning bij ons terecht!

Speciaal actielidmaatschap voor Blokker medewerkers!!
Jij bent al lid, maar je collega misschien nog niet. Praat over het belang van een lidmaatschap van CNV Vakmensen.

En omdat er nu een reorganisatie gaat spelen bij Blokker is er voor nieuwe leden de mogelijkheid om gebruik te maken van een actielidmaatschap waarin je, indien nodig, direct recht hebt op rechtsbijstand. Voor de voorwaarden hiervan verwijzen wij je graag naar CNV Info. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 030-7511007 en via info@cnvvakmensen.nl

Als jij vragen/opmerkingen hebt, of als je extra informatie hebt waarvan jij vermoedt dat het belangrijk is dat CNV Vakmensen dit weet,
kan je terecht bij jouw bestuurder.

Martijn den Heijer
bestuurder

M 06-20164972
m.denheijer@cnvvakmensen.nl
T  @mdenheijer

Blokker logo

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid