Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vervolg onderhandelingen Rabobank

CNV Vakmensen krijgt veel vragen van leden over de reorganisatie die de verschillende onderdelen van de bank raakt. Vooral de vragen van werknemers werkzaam bij de Kcc’s over standplaats en reistijden vielen op.

Ook gaan we deze week, woensdag en donderdag, weer verder met de onderhandelingen over het sociaal plan voor de volgende jaren.

Vragen
Wij krijgen van leden vragen over de reistijd bij het verplaatsen van functie. Het blijken keer op keer lastige vragen. De regels in het huidige sociaal plan laten ruimte voor interpretatie. Ons advies is om altijd even contact met ons op te nemen als jouw functie verplaatst wordt. Dit punt is ook een van de onderwerpen van gesprek in de onderhandelingen. Wij vinden dat de huidige regeling onduidelijk kan zijn en onvoldoende recht doet aan de huidige reorganisatie. Graag horen wij ook van jou wat jouw ervaringen zijn op dit punt.

Vinden van ander werk
Veel werknemers maken zich zorgen en stellen ons vragen over toekomstig werk. Ons advies is om ook zolang je nog niet bent aangezegd alvast om je heen te kijken binnen en buiten de bank. Maak gebruik van de faciliteiten op raboweb! Je kunt op basis van de cao altijd een loopbaanscan aanvragen in overleg met jouw manager.

Oudere werknemers met lange dienstverbanden hebben ons gemaild met hun zorgen, wij begrijpen de zorgen van deze werknemers voor wie de arbeidsmarkt erg lastig kan zijn. Voor CNV Vakmensen zijn bovenstaande zaken ook belangrijke punten in de onderhandelingen en wij vinden dan ook dat bij de Rabobank een eerste klas werk-naar-werk traject hoort. Onze inzet is dan ook om in het nieuwe plan mensen effectiever van werk naar werk te helpen en om mensen meer mogelijkheden te geven zich te blijven ontwikkelen. En een opgelopen achterstand op de arbeidsmarkt in te halen.

Onderhandelingen
De afgelopen twee weken is er “technisch” overleg gevoerd over hoe bepaalde voorstellen voor groepen werknemers uitpakken. Dit om een beeld te krijgen hoe een bepaald voorstel voor jullie uitpakt. Er is met name gesproken over de vergoedingen en de effecten ervan als je hierin wijzigingen aanbrengt. Er is nog geen resultaat bereikt op dit punt. Deze week, 14 en 15 september, onderhandelen we verder met werkgever en moet wat ons betreft duidelijkheid komen op dit punt.

Klankbordgroep/Kadergroep
De klankbordgroep, bestaande uit leden van CNV Vakmensen heeft de afgelopen periode ook onderling contact gehouden om de stand van zaken te bespreken. Binnen de klankbordgroep/kadergroep worden de laatste ontwikkelingen besproken. Wil je lid worden van de klankborgroep? Mail mij dan.

Vervolg
Zodra er een resultaat is zullen wij jullie informeren. Mocht je vragen hebben of ervaringen over de huidige reorganisatie willen delen, dan kun je mailen naar r.mol@cnvvakmensen.nl

Roderik Mol
Bestuurder
06-20471890 
E r.mol@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid