Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Verantwoordingsorgaan VPTechnische Groothandel

Altijd al interesse in pensioenen gehad maar nog niet de stap gezet om er iets mee te doen? Dan is dit dé kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van pensioenen.

In het verantwoordingsorgaan van het Vroegpensioenfonds Technische Groothandel hebben we een vacature namens CNV Vakmensen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen met interesse voor pensioenen.

Wat is VPTech?

Werknemers die tussen 2000 en 2006 werkten in de technische groothandel hebben rechten opgebouwd om eerder te kunnen stoppen met werken. Deze rechten zijn ondergebracht in de Stichting Vroegpensioenfonds Technische Groothandel (VPTech). De regeling zorgt ervoor dat je met de opbouwde rechten vanaf 61 jaar een vroegpensioenuitkering krijgt.

De vroegpensioenregeling is door wetgeving per 1 januari 2006 beëindigd. Maar iedereen die tussen 2000 en 2006 rechten heeft opgebouwd, kan gebruik blijven maken van de regeling.

Het bestuur van VPTech is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling en voor het beheer van het kapitaal van het fonds. In het bestuur zijn werkgevers en werknemers vertegenwoordigd.

Meer informatie over de regeling kun je vinden op www.vptech.nl

Wat doet VPTech?

Het bestuur van het vroegpensioenfonds VPTech legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan over het gevoerde beleid en de wijze waarop dit beleid is uitgevoerd. Het verantwoordingsorgaan heeft de bevoegdheid een oordeel te geven over het handelen van het bestuur, over het door het bestuur uitgevoerde beleid, alsmede over beleidskeuzes voor de toekomst.

Wanner kan ik lid worden van het verantwoordingsorgaan?

Allereerst moet je interesse hebben in pensioenen en enige kennis van dit onderwerp of bereid zijn deze kennis op termijn op te doen.

Verder is het belangrijk dat je de vergaderingen bijwoont. Vaak gaat het om 4 à 5 bijeenkomsten per jaar en een studiedag. Het betekent niet alleen dat je overdag vergadert, maar ook dat je de stukken vooraf moet lezen. Wat je niet begrijpt, wordt uitgelegd tijdens de vergaderingen of tijdens een scholingsbijeenkomst.

Meer hierover kun je lezen in het functieprofiel voor leden van het verantwoordingsorgaan (rechtsboven op deze pagina onder 'Downloads').

En natuurlijk moet je deelnemer zijn van het vroegpensioenfonds; je bent deelnemer als je tussen 2000 en 2006 in de sector werkte en rechten hebt opgebouwd.

Vergoeding

Je ontvangt een vergoeding voor de reiskosten die je maakt. Daarnaast krijg je een vergoeding voor de vergaderingen en tijd die je besteedt aan het fonds.

Heb je belangstelling of wil je meer weten?

Heb je interesse of wil je meer weten wat het precies inhoud en tegenover staat? Stuur dan een mailberichtje naar h.devaan@cnvvakmensen.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Arie Kasper
Bestuurder
E: a.kasper@cnvvakmensen.nl
M: 06-13208402

Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid