Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vakbonden en werkgevers akkoord over nieuwe cao Metaaltechniek

CNV Vakmensen heeft vandaag samen met ander bonden en werkgeversorganisatie FWT een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao in de Metaaltechniek (kleinmetaal, 295.000 werknemers). In het akkoord is afgesproken dat werknemers een loonsverhoging krijgen van 4,05 tot mei 2017 en eenmalig 0,65%. Daarnaast komen er mogelijkheden voor een vierdaagse werkweek met behoud van loon en meer scholingsmogelijkheden.

Cao wordt moderner

CNV onderhandelaar Marco Hietkamp is tevreden met het resultaat: “Dankzij de stakingen van de afgelopen maanden hebben wij een positief akkoord, waarin de door het CNV gewenste zeggenschap over de arbeidsvoorwaarden meer bij de werknemers ligt. Het wordt makkelijker om werk en privé te combineren door de introductie van een vierdaagse werkweek en er is een eerlijke loonsverhoging. Daarnaast komen er door middel van scholingsvouchers meer opleidingsmogelijkheden en is afgesproken dat werknemers meer zeggenschap krijgen over de inzet van seniorendagen.” Ook zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van flexwerkers in de sector en de reparatie van de WW.  

Hoe nu verder?

CNV Vakmensen zal het akkoord met haar kaderleden bespreken en vervolgens ter raadpleging voorleggen. Zij moeten instemmen met het resultaat. In afwachting hiervan worden de acties voor medewerkers in de Metaaltechniek opgeschort. De acties in de Metalektro (grootmetaal) gaan gewoon door.
 
De cao Metaal & Techniek loopt van 1 maart 2015 tot 1 mei 2017. De cao geldt voor 295.000 werknemers in de installatietechniek, metaalbewerking, goud- en zilvernijverheid, carrosserie- en isolatiebedrijven.

24-uursstaking Haarlem 30 september 2015

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid