Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update overleg Schiphol en beveiligingsbedrijven

Op 26 april werd overleg gevoerd tussen vertegenwoordigers van de luchthaven, de beveiligingsbedrijven en de vakbonden, waaronder CNV Beveiliging. De delegatie van CNV bestond uit de kaderleden Rob Wolzak (G4S AS) en Jan Boogers (Securitas) en onderhandelaar Aletta Bulsink.Tijdens het overleg hebben we gesproken over het onderzoek van de FNV, over het statijdenrapport van TNO (waar we je vorige week over informeerden) en de arbeidsomstandigheden op Schiphol.

Zoals jullie weten, is het rapport van TNO er gekomen dankzij de cao-afspraak die CNV Beveiliging en de Unie Security in 2014 hebben gemaakt. TNO heeft een aantal aanbevelingen gedaan die nu in concrete maatregelen moeten worden omgezet. In het bestuur van het sociaal fonds (hier zitten werkgevers en alle vakbonden in; het bestuur is de formele opdrachtgever van het onderzoek) is afgesproken dat er uiterlijk half juni moet worden gerapporteerd wat er met de aanbevelingen zal worden gedaan.

CNV Beveiliging zit er boven op. We hebben hard gewerkt aan de totstandkoming van het rapport en we willen nu ook dat er gevolg aan gegeven wordt. Dat betekent ook dat we aan jou vragen ons de tijd te geven tot half juni om die afspraken ook te kunnen maken. Dat is namelijk de afspraak. En wij staan voor de afspraken die we maken, ook voor deze.

Tijdens ons overleg van 26 april hebben we er op aangedrongen dat er nu al extra wordt ingezet op de werving van personeel, want als je de aanbevelingen doorvoert, betekent dat naar onze mening dat je meer mensen nodig hebt en we weten hoe lang het duurt met het verkrijgen van de nodige passen.

Natuurlijk houden we je op de hoogte van de stand van zaken.

Ook hebben we stil gestaan bij de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Er zijn nog veel plekken die verzwarend werken. Er is een paar weken geleden een eerste inventarisatie gedaan door een groep beveiligers met een vertegenwoordiger van Schiphol. Wij hebben aangegeven dat we in die groep ook graag leden van CNV Beveiliging willen laten meepraten. Als je dit wilt, laat mij dat dan weten via a.bulsink@cnvvakmensen.nl.
Concreet is afgesproken dat de problemen die er nu zijn uiterlijk in Q3/Q4 zijn opgelost.

Met betrekking tot de aansturing door de SAM en SAM jr geven ook werkgevers en Schiphol aan dat er geen sprake van intimidatie of intimiderend optreden kan en mag zijn. Wij vinden dat een jaar na invoering er nu wel duidelijkheid mag zijn over de rol en functie van de SAM (jr). Op dit moment wordt er geëvalueerd. We houden de vinger aan de pols.
Tenslotte hebben wij er op aangedrongen dat er een soort van standaard werkgarantieplan komt zodat jij altijd weet waar je op terug kunt vallen als de vraag vanuit Schiphol verandert en jij je baan dreigt te verliezen. Naast goede arbeidsomstandigheden is het hebben van een baan namelijk ook heel belangrijk. CNV Beveiliging maakt zich hard voor jouw werk.

Wil je actief betrokken worden bij de zaken die wij voor en namens jou bespreken? Stuur me een mailtje via a.bulsink@cnvvakmensen.nl.
Samen zorgen wij er voor dat het voor jou beter wordt!
Voor de meest actuele informatie kun je kijken op facebook (CNVBeveiliging) of twitter (@cnvbeveiliging).

Aletta Bulsink
Bestuurder
M 06-20471888
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl

AB/pvd/16-1615
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid