Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update cao Particuliere beveiliging

Het cao-overleg ligt al een tijd stil. Net als jullie balen wij ervan dat er nog steeds geen cao is en dat het er ook nog niet op lijkt dat deze er snel komt. Daarom hebben we een uiterste poging gedaan om weer in gesprek te raken met werkgevers.

Zoals we jullie al eerder lieten weten, hadden we een totaalpakket voorgesteld waarmee in één keer allerlei dossiers opgelost worden waar we al een tijd over bakkeleien.

Helaas hebben werkgevers dit niet aangepakt. Zij willen eerst de rechtszaken met betrekking tot het recht op onregelmatigheidstoeslag tijdens verlof afwachten. Zoals je wellicht weet, hebben alledrie de bonden in verschillende procedures deze kwestie voorgelegd bij de rechter.

Werkgevers zeggen nu: “Wij praten voorlopig niet over een nieuwe cao, maar willen eerst de uitspraak van de rechter afwachten betreft de ORT”. De ORT-kwestie hoort volgens werkgevers op de onderhandelingstafel thuis en zij betreuren dat het nu bij de rechter ligt. Wij vinden het ook jammer dat het bij de rechter ligt. Wij hadden ook liever tijdens onderhandelingen overeenstemming bereikt, maar de werkgevers gingen niet in op ons bod. Dan is er maar één weg, namelijk naar de rechtbank.

Wanneer de uitspraak van de rechter komt, is vooralsnog onduidelijk. Misschien aan het eind van de maand, maar het kan ook maar zo langer duren. Wij zullen onze leden er natuurlijk van op de hoogte stellen zodra er een uitspraak is.

CNV Beveiliging is van mening dat de ORT niet het enige onderwerp is voor cao-besprekingen en had graag gezien dat werkgevers de handreiking hadden opgepakt die wij hebben gedaan. Vooralsnog blijven gesprekken uit.

Het enige positieve wat we op dit moment kunnen melden is dat er op initiatief van vakbonden de pensioenregeling zodanig aangepast wordt waardoor vanaf 1 januari 2017 parttimers pensioen opbouwen over alle gewerkte uren en dus niet alleen over de contracturen. Vanuit het pensioenfonds ontvangen medewerkers daarover nog nader bericht.

Wij houden je op de hoogte. Volg ons op Facebook (CNVBeveiliging) en Twitter (@cnvbeveiliging).

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid