Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Uitnodiging ledenraadpleging Cosco Shipping

Sinds jaar en dag bestaat er voor werknemers van Cosco Cross Ocean en Cosco Containerlines een cao. In deze cao staan rechten en plichten opgenomen aangaande de arbeidsvoorwaarden.

Deze cao loopt af op 31 december 2016. Daarbij komt dat de Cosco-bedrijven afgelopen jaar met China Shipping zijn gefuseerd tot één nieuw bedrijf: Cosco Shipping.

Vorming arbeidsvoorwaarden

Voor de werknemers van Cosco is het gemeengoed dat zij hun belangen op het gebied van werk en inkomen laten behartigen door vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen. Dit heeft geleid tot een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. Deze arbeidsvoorwaarden, verpakt in de cao Cosco Containerlines en Cross-Ocean kun je hier downloaden. Bij China Shipping onderhandelden de werknemers individueel over hun arbeidsvoorwaarden.

Cao-onderhandeling

FNV Havens en CNV Vakmensen willen graag met jouw werkgever het gesprek openen om te komen tot een nieuwe cao die geldt voor alle werknemers in dienst van Cosco Shipping. Echter, voordat wij deze onderhandelingen kunnen starten gaan wij graag met jou in overleg. In dit overleg zullen wij ons kort introduceren en horen wij graag van jou hoe de nieuwe organisatie bevalt en wat je verwacht van onze insteek in het komende cao-onderhandelingsproces.

Data en locaties ledenraadpleging

De data en locaties vind je in het bestand onder 'Downloads', rechtsboven op deze pagina.

Tjeerd Orie
Bestuurder
CNV vakmensen
E: t.orie@cnvvakmensen.nl
M: 06-2048 9475

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid