Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Tijd-voor-tijd bij Albron Center Parcs

De nieuwe cao die CNV Vakmensen afsloot met Albron Center Parcs eind december 2015 bevatte onder meer afspraken over de tijd-voor-tijd-regeling. Ook werd afgesproken dat 90 medewerkers die regelmatig overwerkten bij een arbeidscontract van minder dan 60 uur, uitbreiding van hun uren zouden krijgen

Ten tijde van de onderhandelingen over een nieuwe cao eind 2015 was het bedrijfsresultaat fors verbeterd maar werd er nog steeds verlies gemaakt. In dat licht hebben wij toen een aantal afspraken gemaakt. Zo kwam er weer een loonsverhoging en werd de investeringspremie versneld terugbetaald. Er was wel behoefte aan meer flexibiliteit en daarom is er een afspraak gemaakt over de tijd-voor-tijd-regeling. 

De tijd-voor-tijd-regeling werd gewijzigd: deze werd verruimd van een drie-maandelijkse verrekening naar een twaalf-maandelijkse verrekening. Hierdoor krijgt werkgever meer flexibiliteit omdat overwerk slechts één keer per jaar verrekend hoeft te worden. Wij krijgen echter signalen binnen van medewerkers die bezwaren hebben tegen deze regeling. Deze bezwaren willen wij inventariseren. Daarom verzoeken wij jullie je bezwaar bij ons te melden. 

Een voorwaarde om akkoord te gaan met de nieuwe tijd-voor-tijd-regeling was dat 90 medewerkers die veel overwerkten en een contract hadden van minder dan 60 uur, uitbreiding van hun contracturen zouden krijgen. Wij willen weten of hieraan is voldaan. Vandaar de vraag aan jou: ben jij één van de 90 medewerkers die inderdaad uitbreiding van contracturen heeft gekregen. Of weet je van jouw collega’s of hij of zij deze uitbreiding heeft gehad? 

Stuur mij jouw e-mail vóór dinsdag 7 december. Alvast dank hiervoor. 
 
Joost van Egmond
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 - 51 60 2141
E j.vanegmond@cnvvakmensen.nl 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid