Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stuur een open brief aan je werkgever!

Vorige week donderdag hebben we tijdens de ledenbijeenkomsten van CNV Beveiliging en de andere bonden besproken op welke manier we de werkgevers gaan overtuigen van het feit dat er een beter cao-bod moet komen. Er zijn heel veel ideeën geopperd.

Eén van die ideeën is het schrijven van een open brief aan je werkgever.
Wij hebben een brief opgesteld waar jij alleen nog je eigen naam en die van je werkgever hoeft in te vullen voordat je hem op de (digitale of gewone) post doet. Die brief sturen we mee als bijlage.
Met die brief dring je er bij je werkgever op aan om met de vakbonden serieuze onderhandelingen te starten over jouw arbeidsvoorwaarden.

Vul de brief in of aan en (bij voorkeur) print hem uit. Stuur hem naar je werkgever. Laat ons met een mailtje via a.bulsink@cnvvakmensen weten dat je je werkgever een brief hebt gestuurd; zet er bij wie je werkgever is, zodat wij zicht hebben op het verloop van de actie.

Wil je wél dat je werkgever hoort dat er een goede cao moet komen, maar doe je dat liever zonder je naam onder de brief te zetten, onderteken dan met ‘een trouwe werknemer’. Laat ook in dat geval aan ons weten dat je de brief hebt opgestuurd en waar je werkt.

Stuur de brief door naar zoveel mogelijk collega’s. Volgens jullie werkgever(s) zijn jullie namelijk best blij/tevreden met het eindbod zoals dat er nu ligt. Het is dus belangrijk om duidelijk te maken dat dat niet zo is.

Binnenkort komen de kaderleden van de bonden bij elkaar om andere actievormen uit te werken. Dit is de eerste stap in een actietraject. Doe mee, want alleen dan heb je kans op een betere cao!

Wil je meer weten, heb je ideeën voor acties? Volg ons op facebook (CNVBeveiliging), twitter (#cnvbeveiliging) of stuur een mail naar onderhandelaar Aletta Bulsink (a.bulsink@cnvvakmensen.nl)
Doen!

Aletta Bulsink
bestuurder
M: 06 – 204 71 888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

16-0750/AB/ag