Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stemming enquête in de Optiekbranche

Hoe zit het met jouw arbeidsvoorwaarden in de Optiekbranche?

De afgelopen 10 jaar is er geen cao geweest binnen de optiek bedrijven. CNV vakmensen is als vakbond een voorstander van het maken van collectieve afspraken over jouw arbeidsvoorwaarden. We zijn benieuwd hoe het er nu na tien jaar voor staat met jouw arbeidsvoorwaarden. We vragen je dan ook een moment van je tijd om de enquête in te vullen.

Aangezien er al lange tijd geen sprake is van een cao in de optiekbranche willen wij als
CNV Vakmensen onderzoeken of er onder de leden, die werkzaam zijn in de optiek bedrijven, behoefte is aan een cao. In een cao worden afspraken gemaakt over je loon, werktijden, opleidingsmogelijkheden en andere zaken die voor jou van belang zijn. Voor ons is belangrijk wat jij hebt gemerkt of niet hebt gemerkt van een ontbreken van een cao. Heb je een loonsverhoging gehad? Hoe zit het met de werkdruk? En heb je zelf invloed op wanneer je werkt? We zouden je dan ook willen vragen om een korte enquête in te vullen. De uitkomsten uit de enquête geven ons richting of en op welke wijze we het gesprek over een mogelijke nieuwe cao zullen gaan voeren. Of werkgevers hiertoe bereid zijn, is een volgende stap. We willen nu eerst van jou weten hoe je hierover denkt.

Enquête
Wij hebben een korte enquête gemaakt met een paar vragen. Deze informatie is alleen voor CNV Vakmensen bedoeld en zullen wij niet delen met anderen. Wij vragen je dan ook een ogenblik van je tijd om de enquête in te vullen. Je vindt de enquête hier: enquête optiek Je kunt de enquête ook doorsturen naar je collega’s als je dat wilt. Het invullen van de enquête kan tot en met 27 februari 2017.

Meepraten, meedenken en meebeslissen
Wil je meer dan alleen een enquête invullen? Ben je geïnteresseerd om mee te praten, direct betrokken te zijn en mij als bestuurder te voeden met ideeën en informatie? Neem dan contact met mij op via de mail j.marskamp@cnvvakmensen.nl of bel mij op nummer 06-23909865.

Vragen, problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!
Heb je vragen over jouw arbeidsvoorwaarden? Zijn er bij jou op de werkvloer op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden vragen? Heb je vragen over persoonlijke ontwikkeling? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren en je werkplezier vergroten.

Heb je vragen of opmerkingen over deze info? Neem dan contact met mij op.

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 90 98 65
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl

P.S. Hoe staat ons land er volgens jou voor? Waar maak jij je druk over en welke oplossingen zie jij? Meld je snel aan voor een van de bijeenkomsten in jouw regio: www.cnvvakmensen.nl/destaatvannederland

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid