Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Start onderhandelingen Rabobank

Binnenkort starten de onderhandelingen over het Sociaal Plan bij de Rabobank. Het huidige Sociaal Plan loopt per 1 januari 2017 af. Via enquêtes, gesprekken en discussies met de kadergroep is er een voorstellenbrief opgesteld.

De tekst daarvan doe ik u als concept tekst toekomen (zie bijlage). Volgende week zullen wij de brief aan de werkgever aanbieden. Het doel is een beter Sociaal Plan, het huidige plan te verbeteren.

Eerst een Sociaal plan!
Er is gekozen om eerst een voorstellenbrief voor het Sociaal Plan te doen en als dat is afgerond zullen wij een voorstellenbrief voor de cao maken. Uit de enquêtes via de Rabobonden die door velen van u zijn ingevuld, bleek dat het heel belangrijk is goede afspraken te maken voor degenen die na 1 januari 2017 te maken krijgen met ontslag of andere effecten ten gevolge van de reorganisaties.

Na afronding van het Sociaal Plan is het ons plan om een cao voorstellenbrief op te stellen. Hierover krijgt u nog bericht van mij.

Proces
Samen met de onderhandelingsdelegatie zal ik de onderhandelingen voeren met de Rabobank. Overigens in goede samenwerking met de andere vakbonden. Na elke onderhandelingsronde zal ik u informeren. Daarnaast is het voor alle medewerkers mogelijk het proces via Rabobonden te volgen. Mocht er een resultaat zijn van de onderhandelingen, dan volgt een raadpleging. Mocht u opmerkingen en/of vragen hebben, dan kunt u mij bellen of e-mailen.

Nieuw! Meedoen via Rabobonden
Naast de bovenstaande weg kunt u en al uw collega’s via de Rabobondensite gebruik maken van de mogelijkheid om uw mening te geven. Via de Rabobonden kunt u via de website, de LinkedInpagina of via Facebook geïnformeerd worden of meediscussiëren. Bezoek de pagina’s eens en kijk welke discussies reeds gevoerd zijn. Roep ook vooral collega’s op die geen lid zijn om mee te doen!

Website: www.helemaalvandezetijd.nl
Facebook: Rabobonden
LinkedIn: Rabobonden

Nieuw! Mee onderhandelen via WhatsApp
De laatste optie die wij u bieden is het mee onderhandelen via WhatsApp, via korte vragen tijdens het onderhandelingsproces vragen wij zo nu en dan om uw mening. Zie de handleiding WhatsApp in de bijlage.

Hoe werkt het?
1. Voeg ons nummer 06 83 90 97 80 toe aan je contactpersonen.
2. Ga naar WhatsApp en stuur ‘RaboBonden AAN’ naar ons nummer.
3. Afmelden? Stuur ‘RaboBonden UIT’.

Vragen of opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen kunt u e-mailen, bellen of whatsappen met Roderik Mol. Zie hiervoor de onderstaande gegevens.

De CNV onderhandelingsdelegatie bestaat uit:

- Patrick Hoenselaar
- Paul Oosterhoff

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 90
E: R.mol@cnvvakmensen.nl

10-1062/RdM/sk