Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stand van zaken Sociaal Plan Rabobank

Vorige week hebben Rabobank en CNV Vakmensen hun voorstellenbrieven gedeeld. CNV Vakmensen heeft conform de wensen van de werknemers eerst ingezet op het Sociaal Plan. Rabobank wil de cao en het Sociaal Plan in een keer regelen.

Afgelopen dinsdag hebben wij de werkgever voor het eerst gesproken en zijn er over en weer toelichtende vragen gesteld over de Sociaal Plan voorstellen. Onderhandeld is er nog niet, volgende week maandag spreken wij werkgever weer. De sfeer was goed, maar inhoudelijk staan partijen nog ver van elkaar. Rabobank heeft een complete cao voorstellenbrief ingediend met verschillende verslechteringen die ook voor het Sociaal Plan gelden. Concrete voorstellen over hoogte vertrekvergoeding, duur zoekperiode et cetera zijn nog niet gegeven, die volgen nog.

Uw mening over Sociaal Plan
Graag horen wij van u wat u ervan vindt. Via deze nieuwsbrief, via http://www.helemaalvandezetijd.nl/, via de LinkedIn groep of via de Facebookpagina kunt u het laatste nieuws over de onderhandelingen volgen. Het allerlaatste nieuws en de nieuwste vragen aan u kunt u ook volgen via de WhatsApp-groep waarvoor u zich kunt aanmelden (aanmeldingsprocedure kunt u vinden op www.helemaalvandezetijd.nl). De werkgever leek in ieder geval onder de indruk van de directe terugkoppeling via de Whatsapp-groep. Zo krijgt de werkgever direct inzage in dat wat de medewerkers vinden, hetgeen is wat de bonden verkondigen.

Creatieve ideeën
Ook zijn wij op zoek naar creatieve ideeën hoe mensen sneller van werk naar werk geholpen kunnen worden. Heb jij nog nieuwe ideeën of heb jij ideeën hoe het huidige palet aan middelen beter ingezet kan worden? E-mail dan naar het onderstaande e-mailadres.

Voorbereiding cao
Er wordt nog niet gesproken over de cao, maar dat betekent niet dat wij hier niet al over na kunnen denken. Hierbij roep ik jullie dan ook op om je mening te geven over de cao. Wat vind jij van de voorstellen van Rabobank en wat vind jij dat er wel in de cao geregeld moet worden? Wat moet straks de inzet voor de cao onderhandelingen worden? E-mail mij direct zodat ik weet wat jullie willen.

Vragen en opmerkingen
Voor vragen en opmerkingen kun je e-mailen of bellen. Verspreid deze nieuwsbrief ook onder uw collega’s die geen lid zijn!

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 90
E: r.mol@cnvvakmensen.nl
Rabobank geldautomaat