Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stakingsoproep Schilders

Allereerst willen wij jullie complimenteren. Dankzij jullie inzet en strijd is de landelijke stakingsdag in Waddinxveen een succes geweest. Wij hebben massaal laten zien dat de schilders het niet eens zijn met deze cao.

Maar de strijd is nog niet gewonnen, wij moeten nog even doorzetten. Wij zullen de acties op twee manieren voortzetten. 

  • Wij zullen onze uiterste best om te voorkomen dat de nieuwe cao algemeen verbindend wordt verklaard.
  • Hiernaast zullen wij actie voeren welke zijn gericht op het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden op bedrijfsniveau. Deze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de voorstellen van CNV en FNV.

In elke regio van het land willen we leden en niet leden mobiliseren op te komen voor hun arbeidsvoorwaarden. We beginnen bij zogenaamde speerpuntbedrijven. Dit zijn bedrijven in de regio die als voorbeeld kunnen dienen voor overige bedrijven. De speerpuntbedrijven waar wij mee beginnen zijn Wits Bv en Logchies. Maar ook werknemers werkzaam bij andere bedrijven in de regio roepen wij op om van zich te laten horen.

Volgende week donderdag willen wij jullie oproepen om het werk neer te leggen. Ook als je niet werkzaam bent bij één van deze twee bedrijven. Wij willen op deze dag samen met jullie en met FNV, gezamenlijk een plan van aanpak maken. Wij komen dan samen bijeen in het Van der Valk hotel in Breukelen. Wij snappen dat dat niet voor iedereen even makkelijk te bereizen is, maar we zullen het wel met z’n alle moeten doen om een statement te maken naar de werkgevers. Zoals gebruikelijk ontvang je van ons een stakingsuitkering voor deze dag. Uiteraard zijn ook je collega’s die niet eerder hebben gestaakt of nog niet lid zijn welkom om zich aan te sluiten.

Wanneer: Donderdag 3 november 2016
Locatie: Van der Valk Hotel, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen
Tijdstip: 09:30 uur tot 12:00 uur (afsluitend met een gezamenlijke lunch)

Hanane Chikhi
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 74 88 51
E: h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid