Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stakingsoproep regio Eindhoven 12 oktober 2015

Wanneer: Maandag 12 oktober 2015 Waar: Zalencentrum De Ambassadeur, Lodewijk Napoleonplein 21 te Eindhoven Hoe laat: Van 09.00 tot 12.00 uur

FNV Metaal en CNV Vakmensen vinden het hoog tijd dat de werkgevers in de metaal met de vakbonden een goede cao gaan afsluiten. Daarom gaan metaalwerkers uit de regio Eindhoven opnieuw 24 uur in staking. Ze laten zien dat ze de strijd niet staken. In het voorjaar wezen de metaalwerkgevers het ultimatum van de vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen af. Werkgevers weigeren nog steeds te luisteren naar hun eigen medewerkers. De eisen zijn heel redelijk: een hoger loon, afschaffing van jeugdschalen, een einde aan doorgeschoten flexibiliteit, meer zeggenschap over werktijden en op een gezonde manier oud worden.
Staken lijkt helaas de enige mogelijkheid om werkgevers op andere gedachten te brengen. Na de succesvolle eerste regionale acties organiseren we daarom nu weer een regionale stakingsdag op maandag 12 oktober 2015, voor alle werknemers in de Metaal & Techniek (Kleinmetaal) en Metalektro (Grootmetaal) werkzaam in regio Eindhoven.

De staking begint maandagochtend 12 oktober 2015 om 09.00 uur
Doe allemaal mee en zeg NEE tegen de afbraakvoorstellen van de werkgevers.
Wij vechten samen voor een metaalsector die investeert in zijn mensen! Een sector waarin vakmanschap de waardering krijgt die het verdient en werknemers niet alleen maar een kostenpost zijn. Want werknemers zijn geen machines die je aan en uit kunt zetten wanneer het de werkgever uitkomt!

Staken

Staken is in Nederland een recht, voor leden en niet-leden van een vakbond. Dat is niet voor niets. Wij melden de werkgevers dat we staken, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf aan de werkgever vertellen. Als lid van een vakbond krijg je een stakingsuitkering van € 59,- netto, dus neem je lidmaatschapspas mee. Als je geen lid bent maar voor minimaal een jaar lid wordt, dan ontvang je ook deze uitkering.

Bel het actiecentrum voor vragen en informatie, CNV 0307511450
Bestuurder CNV Vakmensen, Ron Smeets 06-51115594
E-mail: actie@cnvvakmensen.nl