Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stakingsoproep Metalektro 12 en 13 november

We roepen alle werknemers in de Metalektro (Groot Metaal) in de regio Rotterdam op om donderdag 12 november en vrijdag 13 november 2015 het werk voor 48 uur neer te leggen.

Regionale stakingsoproep

Dankzij de acties is het in de Metaal & Techniek gelukt om een mooie cao af te spreken met 4,7 procent loonsverhoging in 2 jaar. Werkgevers in de Metalektro (Groot Metaal) houden helaas nog steeds vast aan hun afbraakvoorstellen en weigeren tegemoet te komen aan jullie eisen. Daarom zetten we de acties niet alleen voort, maar doen we er met elkaar een schep bovenop.

Wat: 48-uursstaking
Wanneer: Donderdag 12 en vrijdag 13 november 2015
Waar: Rotterdam: Olympiagebouw (andere kant stadion Feyenoord), Olympiaweg 50
Parkeren: Kan aan de zijde van het Olympiagebouw
Tijd: Beide dagen van 08.00 tot 11.00 uur

Doe massaal mee, en zeg NEE tegen de afbraakvoorstellen van de werkgevers. We vechten voor een sector die investeert in zijn mensen, waarin werknemers en vakmanschap respect krijgen en niet alleen worden gezien als kostenpost. Want werknemers zijn geen machines die je zomaar aan en uit kan zetten!

Staken

Met praten lukt het niet om een fatsoenlijke cao af te spreken. Daarom moeten we nu staken om een cao voor elkaar te krijgen. In Nederland hebben werknemers het recht om te staken, dit is niet voor niks! Wij hebben werkgevers gemeld dat we staken. Je hoeft niet vooraf te melden dat je gaat staken, het mag wel.

Als lid van een vakbond krijg je een stakingsuitkering. Schrijf je wel beide dagen bij ons in als staker. Als je geen lid bent van een vakbond kan je natuurlijk ook mee staken. Het is ook jouw cao. Tijdens de staking kan je dan de sympathisantenlijst tekenen. Word je tijdens de staking lid dan ontvang je ook de stakingsuitkering.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid