Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Staking 21 oktober: hardere acties noodzakelijk goede cao Metalektro

Dankzij de acties is het in de Metaal en Techniek gelukt om een mooie cao af te spreken met 4,7% loonsverhoging in 2 jaar. Werkgevers in de Metalektro (Groot Metaal) houden helaas nog steeds vast aan hun afbraakvoorstellen en weigeren tegemoet te komen aan jullie eisen. Daarom zetten we de acties niet alleen voort, maar doen we er met elkaar een schep bovenop. Dit doen we door onder andere langere stakingen uit te roepen, maar ook door ‘onverwachts’ te staken.

We roepen daarom alle werknemers van ABB-Waalhaven daarom op om woensdag 21 oktober 2015 het werk neer te leggen. De staking begint woensdagochtend 21 oktober om 06.00 uur en duurt tot donderdagochtend 22 oktober 06.00 uur. 

Wat: 24-uurs staking
Wanneer:Woensdag 21 oktober 2015
Inschrijving: Van 8 tot 9.30 uur (wij zorgen voor een ontbijtje)
Waar: Restaurant Vliegveld, Van Riemsdijkweg 40, Rotterdam

Staken

Met praten lukt het niet om een fatsoenlijke cao af te spreken. Daarom moeten we nu staken om een cao voor elkaar te krijgen. In Nederland hebben werknemers het recht om te staken, dit is niet voor niks! Wij hebben werkgevers gemeld dat we staken. Je hoeft niet vooraf te melden dat je gaat staken, het mag wel. 

Als lid van een vakbond krijg je een stakingsuitkering. Schrijf je wel beide dagen bij ons in als staker. Als je geen lid bent van een vakbond kan je natuurlijk ook mee staken. Het is ook jouw cao. Tijdens de staking kan je dan de sympathisantenlijst tekenen. Word je tijdens de staking lid dan ontvang je ook de stakingsuitkering.

Vragen? Bel het actiecentrum 030-7511450 of per mail actie@cnvvakmensen.nl.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid