Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Periodiek overleg Nationale Nederlanden

Tijdens het overleg met Nationale Nederlanden is gesproken over workday, de update van de cao, de klantwaardering en outsourcing.

Workday
Jij hebt -als het goed is- een workshop gevolgd over workday, het nieuwe HR-systeem. Doel van het systeem is dat jij snel jouw persoonlijke arbeidsvoorwaarden etc. kan regelen en kan vinden. CNV Vakmensen heeft enkele vragen gekregen over workday die gaan over oude beoordelingen, levensloop, je persoonlijk keuzebudget en je loopbaanplan. De oude beoordelingen worden gewoon mee genomen en opgeslagen. Levensloop past niet in workday maar wordt wel in adp (het salarissysteem) meegenomen. Het persoonlijk keuzebudget wordt vanaf 1 januari maandelijks uitgekeerd.  

Het is de bedoeling dat jij in 2017 aan de slag gaat met jouw loopbaanplan. Een voorbeeld daarvan zal je nu vinden in HR2do, later workday. Het is de bedoeling dat jij in dat loopbaanplan zet wat je wilt doen om up-to-date te blijven in je functie, wat je wilt/moet/kunt doen om bij NN te kunnen blijven werken en wat je wilt doen wanneer je buiten NN gaat/wilt werken. Dat plan bespreek je met je leidinggevende. 
Om je te helpen kan je -op kosten van NN- een beroep doen op ons loopbaanadviesbureau James Loopbaan (voorheen Kans). Meld je dan via info@jamesloopbaan.nl. Ik raad je dat van harte aan. 

Update van afspraken in de cao
De afspraken in de cao over inzetbaarheid (uit eigen beweging) zijn bijna allemaal gerealiseerd. Jouw loopbaanplan maakt daar onderdeel van uit en die zal je binnenkort kunnen vinden. In 2017 wordt het ook mogelijk zijn om voor jou een arbeidsmarktanalyse te maken.

Tevens zijn er nu op alle locaties inspiratiesessies gehouden waarin medewerkers met elkaar in discussie gegaan over hun loopbaan en de begeleiding die zij hierbij ervaren.
Veel medewerkers hebben aangegeven dat het mogelijk is om met hun loopbaan aan de slag te gaan. Helaas zijn er ook collega’s die aangeven dat zij weinig of geen medewerking krijgen van hun leidinggevende. Jammer, en ook niet acceptabel daar wij duidelijke afspraken hierover hebben gemaakt.
Mocht dit onverhoopt toch het geval zijn, laat het mij dan weten zodat ik de leidinggevende aan de cao-afspraak kan helpen herinneren. Die hebben wij niet voor niets gemaakt en jij bent niet voor niets lid van CNV Vakmensen.

Klantwaardering
De waardering van de klanten blijkt heel goed te zijn wat goed nieuws is voor het bepalen van de VIC. Toch wordt die mede bepaald door de resultaten en de vergelijking met andere verzekeraars.

Outsourcing
De outsourcing van een gedeelte van NN naar Infosys zal 1 april en 1 juli 2017 plaatsvinden. Met beide bedrijven is voor de medewerkers een principeakkoord over het protocol arbeidsvoorwaarden afgesproken.

Betrokken leden kunnen tot 5 december over het principeakkoord stemmen per email: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl. Het is een mooie regeling, temeer doordat de meeste arbeidsvoorwaarden worden overgenomen en dat voor het verschil in pensioen er een afkoop is afgesproken conform het Sociaal Kader Sourcing. 
Voor vragen of opmerkingen kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga
onderhandelaar CNV Vakmensen

M 06 23 50 09 86
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid