Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg regelingenboek bij Stork/Fluor

Onze leden hebben laten weten geen verslechtering van het regelingenboek te willen. Op 20 oktober is voor de tweede keer overleg hierover geweest. Wij voelen niets voor uitbreiding van de bestaande flexregeling. Ga deelnemen in een actief platform voor Stork.

Wij hebben samen met de andere vakbonden overleg gehad met jouw werkgever Stork. Centraal in dit overleg stond het regelingenboek, eerder (in juli) hebben wij u daarover bericht. Jij hebt toen samen met de andere CNV leden bij Stork in juli 2016 laten weten geen bijzondere ideeën te hebben waar het de verlenging van de bestaande afspraken in het regelingenboek betreft. Maar, helder is wel dat de leden van CNV Vakmensen geen verslechteringen willen. Met dat mandaat nemen wij dan ook deel aan het overleg en kunnen je intussen als volgt berichten.

Op donderdag 20 oktober 2016 is er voor de tweede keer overleg geweest tussen Stork en de bonden over het regelingenboek. Feit is dat de business bij Stork niet helemaal volgens verwachting is in negatieve zin (aldus het management) en daarom ook fors wordt ingezet op een uitbreiding van de bestaande flexregeling of ook wel variabele arbeidsduur: van 80 naar 160 uur op jaarbasis. Als het aan Stork ligt zal ook de opname van flexuren worden aangescherpt in die zin dat eerst verlof moet worden opgemaakt bij vrijaf aanvraag door de werknemer. Behalve dit onderwerp zijn er nog andere onderwerpen aan de orde, maar inschatting is dat de flexregeling toch voor iedereen de meeste impact heeft.

Wij voelen niets voor uitbreiding van de bestaande flexregeling, en met ons de andere bonden idem. Stork heeft laten weten zich te beraden op de situatie en met nieuwe voorstellen te komen. Naast de flexregeling is er overleg over salaris (hoger maximum) karweiregeling enz. Om verwarring te voorkomen lijkt het ons het beste om even de nieuwe voorstellen van Stork af te wachten en jou daarna aldus te informeren. Er zijn nog geen stappen gezet in het overleg en Stork is nu dus aan zet.

Dan nog iets heel anders waar wij tot slot jouw aandacht voor willen vragen. CNV Vakmensen wil graag een actief platform hebben bestaande uit bij Stork werkzame leden. Als je daar belangstelling voor hebt, horen wij dat graag via a.bot@cnvvakmensen.nl Het gaat erom dat er in dit op te richten platform met enige regelmaat wordt gebrainstormd over de situatie bij jouw werkgever en hoe daar op verstandige wijze mee om te gaan. Deelname geeft geen verplichtingen en is er alleen voor bedacht ter ondersteuning van jouw onderhandelingsdelegatie bestaande uit Dinant Rohaan en Arthur Bot.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat het ons horen via a.bot@cnvvakmensen.nl

Arthur Bot
bestuurder
M: 06 20445190

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid