Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg cao woondetailhandel toch vervolgd

Nadat het overleg over een nieuwe cao woondetailhandel was vastgelopen is afgelopen vrijdag het overleg toch vervolgd. In dit overleg is de inzet van CNV Vakmensen om de compensatie van de verlaging van de zondagtoeslag te verbeteren.

In de enquête die CNV Vakmensen onder medewerkers heeft gehouden bleek dat er onvoldoende steun was voor het voorstel, zoals de werkgevers dat op 7 november hadden gedaan (zie onze nieuwsbrief van 9 november). Onze conclusie dat verder praten over dat voorstel geen zin heeft was daarmee terecht.

Jullie hebben aangegeven, dat na jarenlange stilstand het tijd is voor een goede loonsverhoging. Dat daarbij in de voorstellen van de werkgever eerst de zondagtoeslag wordt verlaagd van 100% naar 50% is wrang. En des te wranger is de mate waarin deze verlaging wordt gecompenseerd. Tegelijkertijd geven jullie aan het goed te vinden als er een nieuwe cao komt, want helemaal geen cao leidt uiteindelijk alleen maar tot achteruitgang. Maar in die cao moet solidariteit zitten met de groepen medewerkers die het hardst door een verlaging van de zondagtoeslag getroffen worden.

Met dit in het hoofd heeft CNV Vakmensen toch het overleg met de werkgevers vervolgd. Dat heeft afgelopen vrijdag nog niet tot een uitkomst geleid. Wel zijn we nog in gesprek. Zodra er een uitkomst is houden we jullie daarvan op de hoogte.

Word lid of werf een lid en maak kans op mooie prijzen
Ben jij of is jouw collega nog niet lid. Regel het, dan zijn jullie altijd verzekerd van professionele rechtsbijstand op het gebied van werk en inkomen én bij persoonlijke kwesties.
• Aanbrenger nieuw lid: cadeaubon € 12,50
• Nieuw lid: eerste 6 maanden 50% korting op de contributie
• Tot en met december wekelijks kans op mooie prijzen
Ga naar www.cnvvakmensen.nl/werven

CNV Vakmensen
Wessel Breunesse, sectorbestuurder

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid